IMF “oefent” cyberattack op financieel systeem

Op 9 december jl. waren 10 landen aanwezig in Israël om een oefening uit te voeren. De “exercise” behelst een “cyberattack” op ons globale financiële systeem, zo laat Reuters weten.

Sta ik alleen als bij mij de herinnering van Event 201 naar boven komt? Kunnen we hier, in detail, zien wat er komend voorjaar aankomt? Net als bij Event 201 op 18 oktober 2019 wordt hier geoefend wat er aan zit te komen: een (zogenaamde) cyberattack op ons complete globale financiële systeem. De, voor de hand liggende, zondebok die ons in een crisis (het verderf) stort? Of is het, net als bij Event 201 en zoals velen denken en beweren, een oefening waarvan ze weten dat het er aan komt omdat ze het zelf georganiseerd hebben?

Is het toevallig dat de dag dat het IMF dit organiseerde samen viel met de dag dat de Log4j Exploit werd bekend gemaakt? Dit is, zoals bekend, de laatste “grote” exploit. (Ik heb daar overigens zelf heel erg weinig van gemerkt. Persoonlijk heb ik nergens in de systemen onder mijn beheer deze “vulnerability” aangetroffen.)

Angst zaaien? In combinatie met eigen plannen? Waar hebben we dat meer gezien?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, ICT met de tags , , , , . Bookmark de permalink.