QR-code is de boosdoener!

Vandaag kwam deze heel hard binnen. Ik ben er nog van ondersteboven. Een van mijn allerbeste vrienden liet zich testen. Hij was blij dat hij positief was want dan kan hij een “genezen” QR-code krijgen. Ik moest opleggen, afstand nemen. Ik dacht dat we elkaar begrepen. Bijna elke dag praten we erover. Al een half leven lang kennen we elkaar. One percenters onder elkaar, voor elkaar, voor altijd, dacht ik. Maar ook hij doet mee. Gaat mee in het uitsluiten van mensen. Tranen stonden me nader dan het lachen.

Voor wie het nog altijd niet begrijpt: Niet corona, niet de vaccins, niet de boosters en niet de tests worden onze ondergang: de QR-code wordt dat wel. De QR-code, of je het nou corona-pas, Social Credit System of covid-certificaat noemt, is de definitieve nagel aan de doodskist van onze vrijheid. Ik heb er al zo vaak over geschreven:

Maar blijkbaar nog niet genoeg. Deze vriend van me las al mijn bijdragen en ik kreeg altijd een duimpje terug. Ik dacht dat we elkaar begrepen. Dat we dezelfde normen en waarden hadden. Ze zeggen wel eens: een vreemde kan je niet echt raken maar hoe closer de vriend, hoe meer verdriet hij je kan doen. Dat is o zo waar. Hoe moet ik het uitleggen?

Als je denkt dat je met een vaccin, booster, pcr-test en zeker de QR-code je “vrijheid” terug krijgt snap je er helemaal niks van. ECHT helemaal niks. Ik dacht dat we dit het afgelopen jaar wel hadden geleerd. Heb jij deze zomer op je festival staan “dansen met jansen”? Kun jij weer naar je favoriete voetbalclub? Mag je weer gaan zwemmen, sporten? Allemaal loze beloftes. Allemaal leugens. En de QR-code is de grootste leugen. De QR-code gaat je geen vrijheid geven; de QR-code neemt je alleen maar vrijheid af!

Maar ik raak er klaar mee. Ik kan er niet meer tegen. Ik wil geen mensen om me heen die anderen uitsluiten! Ik wil geen wezens die zich beter voelen als een ander in mijn buurt. Dus het is heel erg simpel: gebruik jij een QR-code? Blijft dan ver buiten mijn kaartvierkant. Blijf bij me uit de buurt. Ik duld geen NAZI’s in mijn omgeving. Wegwezen. IK DOE NIET MEE en ik veroordeel dit gedrag. En de enige weg hieruit is dat we dat allemaal doen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , . Bookmark de permalink.