Links en rechts

Napoleon zei ooit: “De geschiedenis is een hoop leugens waarover iedereen het eens is.”. Zo lijkt al onze informatie doordrenkt te zijn met onwaarheden, leugens en zelfs propaganda. Zelfs op school worden ons halve waarheden geleerd. Niets is meer wat het lijkt en je moet een heel kritisch oog hebben om het kaf van het koren te scheiden. Zo ook met LINKS en RECHTS in het politieke spectrum.

We worden constant belaagd met een angstbeeld van extreem rechts. Standaard wordt daar ook Adolf Hitler bijgehaald en zijn NAZI partij als het summum van rechts. Maar als je dit goed bekijkt is het eigenlijk onzin. Allereerst ontstond het nazisme uit de NSDAP (Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij). Het meest opvallende woord is natuurlijk socialistisch maar ook arbeider doet meer denken aan links dan aan rechts. De partij stond voor:

  • zorgen dat alle burgers in hun levensonderhoud kunnen voorzien of door de staat worden onderhouden
  • uitbreiding van sociale voorzieningen
  • goede, door de staat geregelde, gezondheidszorg
  • onderwijs toegankelijk voor iedereen, eveneens door de staat geregeld
  • onteigening van grond ter voorkoming dat particulieren ermee speculeren
  • nationalisatie van bedrijven die een monopolie hebben en winstdeling bij grote bedrijven

Dit zijn linkse standpunten en zo maakten de nazi’s hun naam van socialisten ook waar. En Hitler was niet zomaar links; hij was zelfs GroenLinks. De nazi’s waren actieve natuurbeschermers en richtten diverse Nationale Parken op. Hitler was natuur- en dierenliefhebber, vegetariër, sinds de aanvang van zijn politieke carrière niet-roker (daarvoor rookte hij twee pakjes per dag), geheelonthouder en aanhanger van de homeopathie. Zijn regering voerde campagnes voor het eten van volkorenbrood, streekproducten en groenten en fruit van het seizoen. De nazi’s ondersteunden ook de biologisch-dynamische landbouw en de SS-leider Himmler bezat een eco-boerderij (HP de Tijd).

Maar kijk wat deze linkse waarden de wereld gebracht hebben: dood en verderf. Daar zijn we het gelukkig allemaal over eens. Hitler verdiende die reputatie doordat hij de Tweede Wereldoorlog was begonnen en zes miljoen joden had laten vermoorden.

Hitler staat, met 21 miljoen slachtoffers, slechts op nummer 3 als het gaat om massamoordenaar. Hij moet het communistisch China van Mao Zedong voor zich dulden met 35 miljoen slachtoffers en de eveneens communistische Sovjet Unie van Joseph Stalin met 62 miljoen slachtoffers. Relatief, per hoofd der bevolking, staat de Rode Khmer (Cambodja) op eenzame hoogte met 2 miljoen slachtoffers. Allemaal linkse regimes.

Het is minder bekend dat de communistische Polen in de jaren na de Tweede Wereldoorlog anderhalf miljoen burgers vermoordden – hoofdzakelijk apolitieke leden van de Duitse etnische minderheid, maar ook Poolse tegenstanders van de socialistische heilstaat. In communistisch Vietnam (destijds zo geïdealiseerd door links) werden ook anderhalf miljoen mensen door hun regering vermoord. En Tito (inzet links) liet in Joegoslavië ruim een miljoen van zijn landgenoten ombrengen. (HP de Tijd)

Ook staat links, veel meer dan rechts, voor het controleren van burgers. Je MOET meedoen, anders is de heilstaat gedoemd te mislukken, toch? Allerlei instrumentaria moet en zal worden ingezet om eenieder de “juiste richting” in te bewegen. De “New World Order” moet en zal er komen, “By All Means Possible”.

Waar komt ons angstbeeld voor rechts vandaan? Rechts staat voor liberalisme; minder bemoeienis van de staat; democratie en marktwerking; vrijheid; meer verantwoordelijkheid naar de burger, etc, etc. Ons “vrije” gedachtegoed wordt veel beter beschermd door rechts dan door links.

We zijn het allemaal over eens dat de “Sustainable Development Goals” van het World Economic Forum meer links als rechts zijn. The Great Reset heeft véél meer linkse invloeden dan rechtse. Echter met die uitzondering dat ze niet zitten te wachten op onteigening van de rijkdom van de elite. Die wil deze elite voor zichzelf houden.

Mijn angstbeeld is een modern communistisch regiem, dat alle burgers onder de plak houdt, maar dan met Ultra rijken in keurige pakken aan de macht die er alleen maar welvarender van worden. I.p.v. de eenvoudige uniformen die Stalin, Mao, Castro en zelfs Hitler droegen. En ik ben bang dat de gevolgen (dood en verderf) de aantallen van Stalin uiteindelijk gaan overtreffen.

Gaan we hopen dat deze angst geen bewaarheid wordt? Of gaan we daarvoor zorgen? Zelf, hand in hand, gezamenlijk. Zorgen voor een vrije en onbezorgde toekomst met als handvest bijvoorbeeld de “Universele Verklaring van de Rechten van de Mens” en niet de manifesten van het World Economic Forum van Klaus Schwab.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.