Basis inkomen

Na de credit crisis van 2008, de Mexicaanse griep Plandemie van 2009, jaren van inflatie, 2 jaar Corona Plandemie en nu weer de “Oekraïne crisis” zijn de mensen redelijk gaar. Bang, soms werkeloos of als ondernemer aan de grond, moe van de crisissen en uitkijkend naar rust. De ideale voedingsbodem om nog maar eens het “basisinkomen” er in te gooien. Het gaat er overal over. Alsof het een reële optie is voor de toekomst wil iedereen erover praten en vooral onze globalisten en de volgers van Klaus Schwab en zijn WEF.


Het past ook zo mooi in de “Sustainable Goals”, agenda 2030 en The Great Reset. Allereerst is goal 1 dat je NIETS meer bezit en toch gelukkig bent. Elke keer als ik die slogan hoor denk ik: “OK, ze nemen me alles af en ik moet blijven lachen“. Iets anders kan ik er niet van maken. Dan heeft nog niemand doorgerekend of het wel financieel haalbaar is. Dat hoeft ook niet, denk ik, want dat is het niet. Maar als we daar niet over praten in de discussie gaat het alleen maar om de ideologie en niet meer om de haalbaarheid.

Dan is het een hele opgave om uit te vinden HOEVEEL nou dat “basis inkomen” moet worden. Eigenlijk heeft het daar ook niemand over. Soms zeggen ze zelfs ronduit: “dat doet er niet toe, het moet genoeg zijn“. Na enig zoeken is het enige bedrag wat ik hoor 1400 euro p mnd. Bruto of netto wordt er nergens bij gezegd dus ik ga maar eens uit van bruto. Daar hou je een dikke 1100 euro van over, schat ik in. Om mij heen zie ik bij de meeste mensen de woonlasten (huur, gas, water, licht, internet) wel rond de 1000 euro liggen, meestal er boven en zelden er onder. Dan hou je dus nog 100 euro over voor eten, drinken, kleding, vervoer, ontspanning, etc, etc, etc. Is het dus reëel? NEE, niet echt. Als je samen gaat wonen of getrouwd bent gaat het al een beetje beter. Maar dan “dwing” je mensen dus in “koppels” te leven.

Daarbij heb ik ernstige twijfels over de “onvoorwaardelijkheid” waar men het steeds over heeft. Ik ben er van overtuigd dat het de bedoeling is dat dit basisinkomen wordt gekoppeld aan het Social Credit System en dus bij het minste of geringste aan de hoogte getornd gaat worden. Zolang als je netjes in de pas loopt, geen rimpels veroorzaakt, krijg je 1400. Bij elk “strafpunt” gaat er wat af. Dat zou de ideale wereld voor de globalisten zijn.

Dan is het natuurlijk heel erg makkelijk. Alle administratieve zaken verdwijnen. Geen bijstand, WW, WIA, AOW, toeslagen, etc, etc. Dat ziet er natuurlijk fantastisch uit. Nou, ik heb het even doorgerekend voor 2 modale werknemers:

2 collega’s die werken voor 4000 euro bruto per maand (1). Nou wordt er een van die 2 arbeidsongeschikt. Hij KAN dus niet meer werken. Na verloop van tijd krijgt hij nog 75% van zijn laatste inkomen van de WIA. Dat is 3000 euro (2). Dan voeren we het basis inkomen in. Beide personen hebben recht op 1400 euro (3). Werknemer 1 blijft echter werken en zijn salaris mag, volgens alle regels in het huidige arbeidsrecht, niet zomaar minder worden. Hij heeft dus 5400 euro per maand (4). Omdat voor werknemer 2 de WIA niet meer bestaat en hij niet meer KAN werken moet hij het doen van 1400 euro p mnd (4). De uitkomst van de invoering van het basisinkomen is dus dat werknemer 2 iets meer als 1/4 van het inkomen van werknemer 1 over heeft. Dit waren voorheen redelijk vergelijkbare inkomens (4).

Waar is de “eerlijkheid” in dit systeem? En dan hebben we het nog niet gehad over de grootverdieners: Heb jij 12000 p mnd inkomen krijg je er ook 1400 bij. Zelfs de rijke elite, die miljoenen verdienen krijgen er 1400 pp bij. En dat moet allemaal betaald worden door de belastingbetaler. Ik ben bang dat 1100 netto overhouden van 1400 bruto erg optimistisch is.

Ziet dan niemand de waanzin van dit plan in?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.