EDMO

Schrok je? Dacht je even dat dit echt was? Had je even het idee dat dit het einde was van MediaVrijheid? Nou, MediaVrijheid is niet weg maar dit is wel de werkelijkheid waar wij in leven; het is ECHT!

In 2016 heb ik al een echt plaatje van een gesloten website geplaatst waarop mijn bovenstaande zelfgemaakte plaatje is geïnspireerd:

Op dit moment zijn er allerlei ontwikkelingen gaande die steeds meer en meer de berichtgeving op het internet (wat niet welgevallig is) aan banden willen leggen. De organisatie die ik aanhaal is niet verzonnen: EDMO: European Digital Media Observatory. Een nieuwe organisatie die vanuit de EU is gerealiseerd om “Digitale Media” te observeren en te “fact-checken”.

UNited against disinformation

De slogan flitst over het scherm, alsof we dat ALLEMAAL willen. En iedereen holt er weer achteraan. Ben je kritisch, dan ben je dus een complotdenker, een WAPPIE. Het lijkt wel of we niets geleerd hebben van de Corona Plandemie.

Vanmiddag was ik in gesprek over de Oekraïne kwestie. Ik stelde dat, als we het alleen maar over “internationale rechtsorde” hebben m.b.t. Putin en Rusland, het me verbaasd dat niemand praat over de schendingen van het Verdrag van Minsk door Oekraïne, al 8 jaar lang. Er zijn duidelijk 2 invalshoeken en dat moet ook net zo bekend worden gemaakt. Vroeger zeiden onze ouders: “waar 2 vechten zijn 2 schuld.“. Waar is dat simpele boeren-fluitjes-verstand gebleven?

In onze eigen Tweede Kamer worden, werkelijk waar, voorstellen gedaan om personen als 2e rangs politici en burgers te behandelen als ze zich kritisch opstellen in de Oekraïne kwestie. Waar gaat dit heen? HEBBEN WE DAN NOG NIKS GELEERD?

Gelukkig hebben we nog vrije media, zoals hierboven Robert Jensen, die gewoon blijven vertellen wat ze denken. Het gewoon blijven vinden dat ook de “andere kant” belicht wordt. Het doet er ook niet toe of het allemaal waar is. De helft wat ik hoor op NPO is NIET waar (en over de rest twijfel ik). Het gaat erom dat iedereen zijn mening mag geven. Dat is wat Vrijheid van Meningsuiting betekent.

Dat is waar MediaVrijheid voor staat. Tot de laatste snik.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.


Dit bericht is geplaatst in Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.