Uitspraak MH17

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft zich gebogen over de MH17 affaire. Na 8 jaar is er een oordeel. Een vonnis waar de nabestaanden van de 298 slachtoffers enige gerechtigheid in moeten kunnen vinden. Een vonnis dat een hoofdstuk moet afsluiten, een zwarte bladzijde in de luchtvaartgeschiedenis en zeker de Nederlandse geschiedenis. Maar is die uitkomst zo bevredigend als je zou mogen verwachten?

Vele Russische getuigen werden niet gehoord. Wat overbleef waren een aantal Oekraïense getuigen die niet veel meer hadden gehoord als een “geluid van een buk-raket” maar het niet gezien hadden. De VS weigerde de satellietbeelden van die dag vrij te geven, ook niet voor het Hof in Den Haag. Beelden waarvan ze vanaf het begin beweerden deze te hebben. Rusland en de Republiek Donbas mochten geen onderdeel uitmaken van het onderzoeksteam, Oekraïne wel.

Nu het vonnis er is blijkt waar menigeen bang voor was: Was dit wel een eerlijk en onafhankelijk proces? Het vonnis lijkt een farce. De vinger blijft wijzen naar Rusland, ondanks dat er een Oekraïner veroordeeld is. Ondanks alle berichten dat het zich hier handelde over een verouderde Sovjet buk-raket uit de 9M38 serie, in gebruik bij de Oekraïense luchtmacht en niet langer in gebruik bij de Russen.

Sleutelgetuigen, zoals van de Oekraïense luchtverkeersleiding, zijn “verdwenen” en belangrijke getuigen à décharge, zoals een Spaanse luchtverkeersleider in Kiev, bekend als Carlos, en een Oekraïense straaljagerpiloot zijn spoorloos. Ontelbare aanwijzingen dat het zich hier handelde over een klassieke “false flag” operatie werden genegeerd. Ook theorieën die gebaseerd zijn op motief en belangen worden in de wind geslagen. De Russen zijn verantwoordelijk zoals de VS vanaf dag één beweerd heeft.

Als het om een raket gaat die in Polen terecht komt hebben we geweldige experts die er alles over weten te vertellen. Waar zijn die “experts” tijdens het MH17 onderzoek? En als we kijken naar het drama in Polen: toen iedereen riep dat het de Russen waren schreeuwden alle leiders moord en brand: “Een aanval op de NATO, wereldoorlog III!”.

Toen het echter een Oekraïense raket bleek te zijn schreeuwde niemand: “FALSE FLAG!”. Niemand wees met het welbekende beschuldigende vingertje naar Oekraïne. Vrijwel meteen werd het afgedaan als een “vergissing” of “onkunde“. We hebben het er niet meer over.

Ondertussen verzamelen zich elke dag meer NATO troepen rondom Rusland en Wit-Rusland. De VS update zelfs haar kernwapens in Europa, in Nederland, in Volkel, waar de Nederlandse regering, na de felle protesten tegen de kruisraketten in de vorige eeuw, plechtig beloofd heeft die niet te plaatsen. Waar zijn die demonstranten? Waar is deze generatie die fel tegenstander was van kernwapens? Bang gemaakt en platgespoten door dezelfde overheid?

Doe je ogen open. We worden in een conflict getrokken dat potentieel alles vernietigend is. Met leugens, net zoals in Irak, Syrië en Libië. Onvervalste propaganda wordt er op ons afgevuurd. Alsof Rusland, nadat het Oekraïne heeft “veroverd”, heel Europa gaat onderwerpen. Wie gelooft deze propaganda? We mogen niet meer luisteren naar de Russische pers. We mogen de Russische standpunten niet meer horen. We mogen zelfs geen Russisch gas meer aannemen om ons warm te houden deze winter. Wel het peperdure Amerikaanse schaliegas.

WORD WAKKER, VOOR HET TE LAAT IS!

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , . Bookmark de permalink.