3 belangrijke gerechtelijke uitspraken

De Franse arts, Christian Peronne, heeft op alle fronten gelijk gekregen van de rechtbank. Hij werd op 13 september gedagvaard door de tuchtkamer van de regionale raad van de medische vereniging van Île-de-France en beschuldigd van “het innemen van een standpunt tijdens de gezondheidscrisis“. De Tuchtkamer concludeerde dat professor Perronne, gelet op zijn status van specialist, niet alleen het recht had om zich uit te spreken, maar zelfs dat hij daartoe verplicht was.

In Nederland een vergelijkbare uitspraak in de tuchtzaak tegen huisarts Rob Elens. Hoewel hij, volgens het tuchtcollege, de vrijheid had om off-label medicijnen voor te schrijven vanuit zijn eigen kennis en ervaring was het college er niet van gecharmeerd dat hij zich hier over uitliet in de media. Voor dit laatste meende het college hem toch een “berisping” te moeten geven.

Vast staat dat de huisarts op 20 januari en 2 februari 2021 ivermectine en op 8 februari 2021 HCQ off-label aan een patiënt heeft voorgeschreven in het kader van de behandeling van Covid-19. Het college is van oordeel dat de huisarts daarmee niet heeft gehandeld in strijd met de professionele standaard.

Last but not least: De Supreme Court in New York heeft bepaald dat de gemeente alle 1700 ontslagen ambtenaren (wegens niet vaccineren) terug moet installeren en hen achterstallig salaris verschuldigd is over de afgelopen periode. “Als je het vaccinatiemandaat voor bepaalde mensen in de stad wilt verwijderen, moet je het voor iedereen in de stad verwijderen,” zei Ansbro.

Als je de wetenschap gaat volgen, zal de wetenschap je vertellen dat er op dit moment geen gevaar is, en honderden brandweerlieden, politieagenten en andere hulpverleners zonder werk zetten is niet in het belang van de stad. Het is niet veilig.

Tot zover heeft de Main Stream Media helemaal niets gedaan met deze uitspraken en worden ze nagenoeg volledig genegeerd. De grote vraag is en blijft natuurlijk wat de politiek hiermee gaat doen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.