Programmeerbaar geld

Deze week lekte er een voorstel uit van de Europese Unie: Voorstel Wetgeving CBDC of zoals ze het graag noemen “Digitale Euro“. Dit voorstel zou 28 juni gepresenteerd moeten worden. Mooi moment, zo vlak voor het zomerreces, om zo’n belangrijk onderwerp Europa in de gooien. Maar eerst terug naar de definities: Men praat graag over CBDC en Digital Euro maar het is natuurlijk gewoon programmeerbaar geld, niet meer, niet minder. Dat moeten we even voor ogen houden.

In de Tweede Kamer heeft men druk gedebatteerd over dit onderwerp en daar is, in meerderheid, besloten dat bij invoering het digitale geld niet programmeerbaar mag zijn. Het moge duidelijk zijn dat dit een discussie voor de bühne is want digitaal geld is per definitie programmeerbaar; dat is een eigenschap ervan. Dus digitaal geld invoeren dat niet programmeerbaar is?

Dat is een illusie! Zeg maar gerust een dikke vette LEUGEN.

Maar als je je gezonde verstand laat werken, gewoon boeren-fluitjes-verstand, dan is het heel logisch. Gewoon weer uitzoomen en goed kijken wat de intentie is; wat de bedoeling is. Er is geen enkele behoefte aan programmeerbaar geld vanuit de samenleving. Niemand wil het en niemand heeft er om gevraagd. Het is slechts een middel voor meer controle en het sluit perfect aan bij het SCS.

Dus laat je niks wijs maken. CBDC of “Digitale Euro IS gewoon programmeerbaar geld en dat moet het, volgens de machthebbers, ook zijn. Anders heeft de invoering ervan totaal geen zin.

En Klaus keek en zag dat het goed was

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.