F16 jagers die we niet hebben

De propaganda neemt absurde vormen aan: Nederland gaat 42 F16’s leveren aan Zelensky. Prachtige plaatjes van Rutte samen met Zelensky op het vliegveld in Eindhoven. Een grote show, meer kunnen we er niet van maken. Allereerst hebben wij geen 42 F16’s operationeel. Bij lange na niet. Volgens mijn informatie hebben we 38 JSF’s en 12 F16’s operationeel. Exact de minimum 50 afgesproken binnen de NAVO.

Daarbij: WTF is Mark Rutte hier aan het doen? Tweede Kamerleden zijn stomverbaasd. Zij weten van NIKS.

Tot slot wil ik jullie even wijzen op artikel 100 van ons Wetboek van Strafrecht:

Met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft:

 • 1°. hij die, in geval van een oorlog waarin Nederland niet betrokken is, opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat de staat in een oorlog wordt betrokken, …

Wanneer sluiten we deze man op?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op F16 jagers die we niet hebben

 1. Politie schreef:

  Politie

  Van: Bericht vanuit Politie.nl (niet antwoorden aub)

  Politie

  Geachte heer, mevrouw,

  Bedankt voor uw bericht. De politie bevestigt hierbij de ontvangst van uw bericht.
  Uw referentienummer is: 230824-PS366830454

  LET OP: U kunt niet antwoorden op deze e-mail.
  Voor vragen of aanvullingen kunt u een bericht sturen via het contactformulier op de website van de politie. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de politie: 0900-8844.

  Met vriendelijke groet,
  Politie

 2. Aan: Gideon van Meijeren –

  Beste Gideon,

  Graag wil ik je aandacht vragen voor het volgende:

  Ik ben van mening dat Mark Rutte in strijd handelt met de wet.
  Het leveren, of toezeggen, van F16’s aan de Oekraïne is, mijn inziens, in strijd met art 100 WvSr.

  Ik weet ook, uit eigen ervaring, dat dit niet vervolgd kan worden anders dan in opdracht van de Kroon of de Tweede Kamer (art. 119 Grondwet; art. 4 Wet van 22 april 1855, Stb. 33, houdende regeling der verantwoordelijkheid van de hoofden der Ministeriële Departementen; art. 483 leden 1 en 2 Sv) (vgl. HR 3 december 2010, ECLI:NL:HR:2010:BO0198, NJ 2011/122). https://mediavrijheid.nl/2015/03/30/vonnis-hoge-raad-aangifte-smaad-laster-minister-van-venj/

  Ik hoef jou dit uiteraard als Master in Staatsrecht niet uit te leggen maar voor mij kwam dat als een complete verrassing: https://mediavrijheid.nl/2015/03/30/betekenis-vonnis-hr/

  Maar nu ik heb begrepen dat de Tweede Kamer eigenlijk ook niet zo gelukkig is met deze actie van onze Premier zou er misschien een meerderheid te krijgen zijn voor instelling van vervolging op grond van Art 100 WvSr.

  Graag hoor ik van je,


  M.v.g.,

  Joseph

  • Hartelijk dank voor uw e-mail. Momenteel ontvang ik veel berichten en dat waardeer ik enorm. Hoewel ik probeer om zo veel mogelijk berichten te lezen, is het helaas niet mogelijk om ook (altijd) te antwoorden. Hopelijk heeft u daar begrip voor.

   Met vriendelijke groet,
   Gideon van Meijeren

 3. “Crimineel gedrag door de overheid en het bedrijfsleven is mogelijk een grotere bedreiging voor de samenleving dan de ordinaire criminaliteit van de overvaller, de tasjesrover of de verkrachter. Vooral de mogelijkheid dat de overheid crimineel is, tart onze verbeelding en is de daardoor een vergeten hoofdstuk in de criminologie. Ambtenaren worden op dit moment veel te weinig aangesproken op mogelijk laakbaar gedrag.”.
  Die felle uithaal deed prof. Dr. C. van den Heuvel bij de aanvaarding van het hoogleraarschap Criminologie aan de Universiteit Maastricht.

Reacties zijn gesloten.