Mijn filosofie – mijn vlag

Lang hing hier de omgekeerde Nederlandse vlag aan de woning. Ik wilde dat men zag hoe wij hier denken. Wij wilden uitstralen dat we het niet eens zijn met het huidige beleid. In het begin hing er nog een rode zakdoek als een soort wimpel bij als steun aan onze boeren. Maar de omgekeerde vlag betekent veel meer als protesterende boeren. De omgekeerde vlag betekent schip in nood, post in nood en misschien wel land in nood.

Toen de BBB een grote overwinning boekte bij de verkiezingen dachten velen dat het geslaagd was; voorbij was. Toen kwam het nepnieuws: Veteranen geschoffeerd door omgekeerde vlag. Dat werd natuurlijk vooral geroepen door niet-veteranen. Het was natuurlijk bullshit maar het bleef steken bij velen. Tijdens Dodenherdenking 2024 verving ik de omgekeerde vlag door een Palestijnse vlag, ter herdenking aan alle Palestijnen die vermoord waren en werden door Israël.

Rond de EK hing ik een vlag op ten teken dat wij supporters waren van het Nederlands elftal. Wij houden van oranje, zoals André Hazes zong. Voorbijgangers vonden het leuk. Sommigen ventileerden zelfs blij te zijn dat we onze omgekeerde vlag hadden gestreken. Tijdens de EK mocht je weer even nationalistisch zijn, trots op je vaderland. Maar ook de EK bleek vergiftigd met propaganda en trots op je land mocht lang niet iedereen zijn. Rusland mocht niet meedoen, Turkije kreeg te maken met een schorsing, Servische supporters werden gedemoniseerd, enz, enz.

De propaganda schreeuwde inclusiviteit maar de werkelijkheid was die van betutteling, benadeling en zelfs uitsluiting van anders denkenden. Zo ook met de Olympische Spelen.

Bij de opening werden miljarden christenen op de wereld geschoffeerd maar een gelovig Braziliaans surfer mocht Jezus niet op zijn board hebben. Twee mannen staan in de finale van het vrouwen-boksen. De vrouwen zijn al afgetuigd en afgevoerd. Jarenlang werden vrouwen gediskwalificeerd wegens een verhoogd testosteron in hun bloed. Dat is geen probleem meer ter ere van de inclusiviteit.

Maar waar de propaganda inclusiviteit schreeuwt leid het alleen maar tot meer exclusiviteit. De oude Olympische gedachte is veranderd. Meedoen is belangrijker als winnen maar niet als je Rus bent. Sport verbroedert maar alleen als je het met ons eens bent, lijkt de gedachte. Onze scholieren wordt nog steeds geleerd dat vooral de spelen van 1936 misbruikt werden door de nazi’s voor propaganda doeleinden:

Hitler wilde aan de hele wereld tonen hoe machtig ze wel niet waren en wilde middels deze Spelen de superioriteit van het Germaanse ras bewijzen. Hitlers plan was overigens ook niet gelukt, aangezien een zwarte sporter tijdens die Spelen 4 gouden plakken won (citaat scholieren.com).

Tot op de dag van vandaag gaat de propaganda rond dat Jesse Owens werd gediscrimineerd en Hitler hem negeerde. Uit het dagboek van Jesse Owens blijkt dat Hitler hem salueerde na zijn 100 meter overwinning. Owens verbleef in hotels tussen blanken en mocht zich overal begeven. Toen Jesse echter terugkwam in de VS werd hij niet alleen totaal genegeerd door de Amerikaanse President maar moest weer achteraan in de bus en mocht op vele plaatsen niet komen.

Jesse Owens had geen discriminatie ervaren in Duitsland maar wel in de VS. De Amerikaanse propaganda van die jaren leeft voort tot op de dag van vandaag.

Maar terug naar mijn vlag, aan de voorkant van mijn woning, wapperend boven de weg. De Oranje EK vlag zal moeten worden gestreken terwijl ik nog geen beslissing heb genomen welke vlag er terug komt. Ik denk daar al dagen over na. Vandaag had ik een idee:

Aut viam inveniam, aut faciam

Ik ontwerp gewoon mijn eigen vlag. Een vlag die maximaal mijn visie op de wereld toont:

Natuurlijk wilde ik niet om de regenboog vlag heen; de afschuwelijke vlag die inclusiviteit predikt maar exclusiviteit nastreeft. Met die 6 horizontale banen als template maak ik de vlag zwart-wit, om meerdere redenen:

  • Ik ben een IT’er en denk vaak binair, 1 of 0, aan of uit, ja of nee. Het schept duidelijkheid. Het geeft me rust om zaken tot de basis te ontleden.
  • Ook juridisch moeten zaken uitgekleed worden tot 2 uitkomsten: Schuldig of onschuldig, aansprakelijk of niet aansprakelijk, goed of fout, verantwoordelijk of niet.
  • We leven in een gedigitaliseerde wereld. Voor mij is dat positief en negatief.
  • Positief zijn de mogelijkheden van communicatie over een wereldwijd netwerk, ongehinderd door politiek, propaganda en andersdenkenden. Internet is grenzeloze anarchie en dat behoort zo te blijven.
  • Negatief is de censuur, uitbuiting, misleiding, propaganda en spionage op Social Media.
  • God schiep 2 genders. In mijn optiek zijn er ook maar 2 geslachten, tot op de dag van vandaag. De basis van onze samenleving is man/vrouw die een gezin stichten en voor nageslacht zorgen. Wil je anders leven ben je daar volledig vrij in maar dat mag je nimmer aan anderen opdringen.
  • Zwart-wit weerspiegeld de somberheid van mijn gedachten. Mijn gebrek aan hoop voor de toekomst. Komt er nog kleur in ons leven? Of zijn we verdoemd tussen globalisten, elite, geldwolven en opportunisten?
  • Zwart-wit beeldt mijn wens voor duidelijkheid uit. Openheid en eerlijkheid van de mensen die ons besturen. Simpelheid van de boodschap die ons vertelt wordt, dag in, dag uit.

Mijn vlag is ontworpen, besteld en hangt volgende week. Tot dan is het nog EK 🙂

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Update 24 augustus:

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.