Schuldig tot onschuld bewezen?

KRO-Reporter buigt zich ook eens over de MC’s in Nederland ( KRO Reporter ). Ondanks wat stemmingmakerij toch een evenwichtige reportage waar de MC’s, Politie en ook eens de geleerden aan het woord komen.

Die laatsten zijn onverbiddelijk en hun mening is vernietigend. Het lijkt, ook volgens de geleerden, nergens op dat Justitie blijft praten over zware criminelen terwijl de rechters keer op keer anders bepalen.

De Politie-woordvoerder maakt zich compleet belachelijk: “Er komen zoveel namen van leden van de Hells Angels en Satudarah in onze onderzoeken voor, dat moeten wel zware criminelen zijn”.  Wie heeft er nou boter op zijn hoofd? Nogal wiedes dat die namen in je systeem voorkomen als je onderzoeken tegen MC’s gericht zijn.

John van den Heuvel heeft het lef om kritiek te uiten op deze reportage ( AD.nl ). Deze mediageile kletskop heeft, volgens mij, nog nooit hoor en wederhoor toegepast. Het liefst profileerd hij zichzelf als de autoriteit zelve en kan op menige zender ongestraft zijn eigen visie spuien alsof het waarheid is. Zelf ziet hij zich als een tweede Peter R. de Vries maar een deugdelijk onderzoek, zoals ik bij Peter regelmatig voorbij zie komen, heb ik van hem nog nooit gezien.

Nou, dan doe mij deze Dirk Bayens maar ( crimesite ). Hoewel er gruwelijke beelden uit het buitenland worden bijgehaald, die niets of weinig ter zake doen, laat hij alle partijen aan het woord. De geleerden doen deze buitenlandse info overigens ook af als “niet relevant” en dat heeft hij in de montage gewoon opgenomen. Dat kan ik waarderen. Een journalist die kritiek niet wegknipt maar meeneemt in het eindresultaat.

Van mij mogen er meer van deze reportages gemaakt worden. Wellicht dat daarmee eindelijk eens een ander licht op de zaak wordt geworpen.

Mijn mening? Vooruit dan: ik ben ervan overtuigd dat Justitie het eigenlijk helemaal niet gemunt heeft op de MC’s. Het is slechts een middel. Het werkelijke doel is uitbreiding van surveillance en controle. Met andere woorden: inperking van onze vrijheden.

Als je maar vaak genoeg roept dat “vrijgesproken schuldigen” de dans ontspringen omdat er niet voldoende mogelijkheden zijn dan gaat de Politiek uiteindelijk wellicht overstag en krijgt Justitie haar zin. Waar dat naar toe gaat? Schuldig tot onschuld bewezen?

 

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.