Het veld verlaten loont!

Gertjan Verbeek riep zijn spelers van het veld af. Ze waren niet meer veilig volgens zijn zeggen. Wat ik echter zag was dat de supporter niet veilig was voor de herhaaldelijke trappen van AZ-doelman Esteban zul je bedoelen. Een zeer terechte rode kaart was dan ook het gevolg. Een speler die geweld aanwend binnen de lijnen verdient deze rode kaart, volgens de regels.

Maar ik kan er best mee leven dat achteraf de KNVB beslist dat deze rode kaart geen gevolgen heeft. Tot daar kan ik het volgen.

Maar AZ verlaat het veld, zonder toestemming van de scheidsrechter; dat staat ook. En de stand was 1 – 0 voor Ajax; ook een feit. Tenslotte heb ik nog nooit een (terechte of onterechte) rode kaart tijdens de wedstrijd teruggedraaid zien worden.

Toch beslist de KNVB dat alles. Gewoon opnieuw spelen; doelpunt weg; rode kaart weg en met 11 man spelen; wederom 90 minuten. 3 maal voordeel AZ. Wel zonder publiek in de Arena; 1 maal nadeel Ajax.

Volgens de KNVB dus i.p.v. 1 – 0 gewoon 0 – 3. Is hier sprake van enige partijdigheid?

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.