Ommekeer in landelijk beleid tegen MotorClubs?

Voor wie het ontgaan is in de afgelopen weken: de jacht op motorrijders, en de MC’s in het bijzonder, is weer geopend. De lagere overheden kruisen de degens weer eens met lokale motorclubs als het gaat om vergunningen, evenementen en clubhuizen.

De gemeente Cuijk wees, in het kader van het landelijke beleid tegen MC’s, een vergunning af van de Veterans MC. Deze laatste besloten echter hier niet mee akkoord te gaan en namen de gang naar de rechter.

De uitspraak is niet alleen opmerkelijk maar wellicht ook een doorbraak: de rechter bepaalde dat de gemeente geen vergunning mocht weigeren enkel en alleen op basis van de beleidsnota. Er zullen argumenten op tafel moeten komen die een wettelijke basis hebben.

De rechter oordeelde: “Voorop staat dat bij een beoordeling als in het onderhavige geval de APV van de gemeente Cuijck leidend is en niet het landelijk beleid van de minister van Veiligheid en Justitie met betrekking tot zogenaamde 1 % motorclubs.” en verderop in het vonnis “Ten eerste zijn deze argumenten van algemene aard en niet of niet voldoende toegesneden op verzoekster …”. Het gehele VONNIS is HIER te lezen.

Dit vonnis is verder door te voeren, lijkt mij. Kun je een HarleyDag zomaar af lasten op basis van vage vermoedens, sentimenten en een briefje van Ivo Opstelten? Of moet een gemeente met wettelijk gefundeerde argumenten komen? Kun je ambtenaren ontslaan als ze lid zijn van een MC? Dat is tenslotte ook alleen op basis van de beleidsnota. Of moeten er werkelijke argumenten worden gepresenteerd?

We zullen maar zeggen dat het niet voor het eerst is dat deze mannen een bijdrage leveren aan onze vrijheid en rechtstaat. MotorClubs en Harley liefhebbers van Nederland, doe er je voordeel mee.

 

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ommekeer in landelijk beleid tegen MotorClubs?

  1. Pingback: Weer Harley-dagen afgelast. | MediaVrijheid

Reacties zijn gesloten.