Media helpt mee met de propaganda van Opstelten

MediavrijheidDefileInmiddels is het, ondanks dat de media er weinig aandacht aan besteed, redelijk bekend dat onze overheid de Veterans MC wil weigeren op onze Veteranendag in Den Haag. Toch stoort het me enorm dat de grote meerderheid van de schrijvende pers dit totaal negeert.

Op 19 juni jl. gaven de Veterans MC een persverklaring uit ( http://www.veteransmc.com/20140619Persverklaring.pdf ). Dit werd bekend gemaakt aan de dagbladen en het ANP. Met verbazing constateerde ik echter dat er nauwelijks aandacht aan besteed werd.

Een klein stukje in de Telegraaf van ene sjipke was wel te vinden op 22 juni ( Sjipke ). De reacties echter zijn deprimerend. Ene Andreas_Toinfen schrijft: “Ze worden vooral van drugshandel verdacht maar hebben ze (nog) niet kunnen bewijzen. Denk ook niet dat andere oud gedienden met de Veterans MC in verband willen worden gebracht.“. Wat een ongelooflijke kul. Waar haalt men het vandaan? Heeft de propaganda van Ivo dan toch zo’n enorme impact?

Ik plaatste hier een reactie onder met slechts de link naar de Persverklaring van de Veterans MC. Vanmorgen kreeg ik bericht van de Telegraaf per E-mail: “U heeft gereageerd op een artikel op De Telegraaf.  Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en niet vrijgegeven voor publicatie op De Telegraaf.“.  Tot zover hoor en wederhoor.

Even wat feiten: Vorig jaar werd een soortgelijke rechtszaak gewonnen door de Veterans MC. De rechter stelde in haar vonnis het volgende: “Gelet op de inhoud van de bestuurlijke rapportage en het verhandelde ter zitting staat het volgende vast: Bij verweerder (gemeente) en de politie zijn geen incidenten met betrekking tot evenementen van verzoekster (Veterans MC) bekend. Bij verweerder is ook niet bekend dat met betrekking tot verzoekster dan wel leden van verzoekster strafrechtelijke onderzoeken lopen.” ; aldus de rechtbank Den Bosch. De rechtszaak werd dan ook gewonnen door de Veterans MC! ( VONNIS )

Later in het jaar werd een klachten-procedure opgestart tegen de politie i.v.m. een illegale doorzoeking van de politie. Citaat uit de afhandeling van de klacht: “Verder heeft hij ( afdelingschef en onderzoeker van politie) verklaard dat er geen onderzoek naar klagers Raaijmakers of de 1%MC gaande was.“.  De klacht werd overigens GEGROND verklaard.

Dat zijn FEITEN! Dat is de waarheid! Dat is de situatie!

Toch noemt politie, het OM, het Ministerie van Justitie en de gehele media telkens de naam van de Veterans MC als “criminele organisatie” en “motorbende”.

Het is om die reden dat de Veterans MC een aangifte van smaad en laster hebben ingediend tegen onze minister. Deze aangifte wordt overigens, tot op heden, totaal genegeerd. De politie beweerd dat deze aangifte is doorgestuurd naar het OM maar het OM zegt op haar beurt weer dat er bij hen niets in het systeem bekend is doordat de politie het onderzoek nog niet heeft afgerond. Dankzij slachtofferhulp is bekend geworden dat de politie een en ander heeft doorgestuurd met het verzoek om advies hoe hiermee om te gaan. Het ligt nog altijd op het bureau van een Officier van Justitie in Den Bosch.

Ook omtrent de Veteranendag hebben de Veterans MC een verzoek bij de rechtbank ingediend. Vooralsnog weigert de rechtbank echter dit verzoek te behandelen omdat er geen schriftelijk besluit van de burgemeester als bijlage is toegevoegd.  Men verwijst naar artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht. Ik lees dit niet in dat artikel. De gemeente Den Haag, op haar beurt, ontkent niet dat ze de Veterans MC niet willen zien op Veteranendag maar zet dit NIET op papier. Tot zover, althans vooralsnog, het bestuursrecht in Nederland.

Een beleidsmedewerker van de afdeling Openbare orde en Veiligheid van de gemeente Den Haag zei dat het de bezoekers van de Veteranendag een “onveilig gevoel” zou geven als er colors rondlopen op het Malieveld. Maar je kunt je afvragen, als dit al het geval is bij een aantal burgers, waar dit onveilige gevoel vandaan komt. Van de Veterans MC of overheid en de media?

In elk geval is het hartverwarmend te vernemen dat een zeer groot deel van de veteranen in Nederland overal middels websites en social media hun steun betuigen aan de Veterans.

Een bekende van me zei: “Hoeveel joden moeten we slachtofferen voordat wij veilig zijn?“.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.