De burgemeester van Den Haag is daar heel helder in.

Persbericht Veterans MC Netherlands 21 januari 2015

Van-AartsenOp Veteranendag 2014 werden wij door de burgemeester van Den Haag behoorlijk geschoffeerd. Vandaag staan wij voor de Rechtbank in deze kwestie. Het beroep op ons afgewezen bezwaar wordt behandeld.

Zoals iedereen inmiddels duidelijk is voert onze overheid een landelijk beleid uit tegen motorclubs. De Minister van Veiligheid en Justitie zegt hierover in een brief aan de tweede kamer: “De problematiek van outlawbikers vraagt om een breed gezamenlijk offensief vanuit landelijk en lokaal niveau.”. Dit zogenaamde “Barrière beleid” wordt, in deze casus, ook door de Burgemeester van Den Haag uitgevoerd.

In diverse rechtszaken is echter gebleken dat de uitvoering van dit beleid vaak een “wettelijke grondslag ontbeert” waardoor deze zaken met regelmaat verloren worden door de overheden hierbij betrokken.

Voor de burger lijkt het nu, van buitenaf gezien, dat de Burgemeester van Den Haag, vandaag ter zitting, zijn beleid tegen de motorclubs verdedigd maar NIETS IS MINDER WAAR.

De Burgemeester van Den Haag voert juist ter zitting aan dat hij niets heeft bepaald en wij daarom niet ontvankelijk zijn. Dat is ook de uitkomst van de bezwaarprocedure waartegen wij nu een beroep hebben aangetekend. Citaat Adviescommissie bezwaarschriften: “Tegen een veronderstelde bestuurlijke maatregel wordt bezwaar gemaakt. Er is echter geen bestuurlijke maatregel, maar slechts een afspraak met de organisator van het evenement. Het bezwaar is niet ontvankelijk.“.

Zeer vreemd want in de media zijn de woorden van de Burgemeester heel helder: “Het is heel simpel: de politie begeleidt geen motorrijders die zich afficheren met de zogeheten Outlaw Motorgangs, ook wel 1% MC’s genoemd. De overheid is op dit moment namelijk bezig om de misstanden binnen deze clubs aan te pakken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we ze vervolgens wel gewoon gaan begeleiden. De burgemeester van Den Haag is daar heel helder in. Dit is overigens ook de lijn van de minister van VenJ.”.

De burgemeester van Den Haag is daar heel helder in. Zijn woorden, niet de onze.

Maar van die “helderheid” jegens de burger in de pers is tijdens de zitting voor de rechtbank dus geen sprake. De burgemeester is daar alles behalve helder en speelt verstoppertje. In gewoon Nederlands heet dat, volgens ons, LIEGEN. In het verweer van de burgemeester vandaag wordt deze insteek, gezien een letterlijk citaat, gewoon doorgezet: “Er is echter geen bestuurlijke maatregel, zeker niet een die afkomstig is van de burgemeester.”.

Hebben wij als burgers geen recht op een oprechte en transparante overheid?

MediavrijheidDefile

Members Veterans MC Netherlands.

 

[Gelieve deze persverklaring in zijn geheel te publiceren. Indien u delen gebruikt, link dan naar: http://www.veteransmc.com/20150121Persverklaring.pdf ]

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.