Persbericht Veterans MC Murphy Crew

VOC-BedaIn navolging van ons persbericht van afgelopen maandag het volgende:

Zoals gemeld wil de Gemeente Breda ons pas verworven pand ten behoeve van alle veteranen in de regio weer afnemen ondanks dat we er pas 2 weken in zitten.

Na 3 rechtszaken op onze oude locatie waren we heel blij met dit nieuwe pand, temeer omdat het bestemmingsplan hier in orde is en de gemeente voor dit pand deze keer uitdrukkelijk toestemming gaf. Het pand is geweldig, perfect gelegen en al meer als 6 jaar staat het leeg. Kan het een betere bestemming krijgen als gebruikt voor en door veteranen die zich hebben ingezet voor onze overheid, vrede en veiligheid?

Het mocht niet waar zijn: de gemeente zet er een streep door. De verf is nog niet droog en we staan op straat.

veteranendagOp maandag 12 januari jl. hebben wij een bezwaar ingediend bij de gemeente en een voorlopige voorziening gevraagd bij de bestuursrechter. Op dinsdag laat het kantongerecht weten dat de rechtbank onze casus heeft neergelegd bij de sector kanton. Geen bericht van de bestuursrechter over het hoe en waarom.

Vandaag hadden we zitting en de gemeente voerde nauwelijks inhoudelijk verweer. Het verhaal wat hun advocaat hield ging over rechtsvordering, ontvankelijkheid en bevoegdheid. Het leek ons niet logisch omdat juist de rechtbank, voor de leek een stapje hoger in de rechterlijke macht, deze casus zelf hier naartoe had verwezen.

Vanavond om 17:00 wees de kantonrechter vonnis; of eigenlijk niet: de casus was niet ontvankelijk en de kantonrechter was niet bevoegd. Blijkbaar had de hotshot-advocaat dus toch een punt.

De vierde poging van de Gemeente Breda is, wellicht uiteindelijk onvermijdelijk, in de roos. We staan, zo lijkt het vooralsnog, buiten spel en zijn formeel dakloos. Zelfs de rechterlijke macht laat ons in de steek. De rechtbank verwijst en het kantongerecht geeft géén oordeel. De vierde poging van de Gemeente Breda is blijkbaar zo complex dat onze rechtstaat er geen raad mee weet. De firma list en bedrog overwint zonder strijd. De rechtstaat capituleert. Er rest slechts onbegrip.

Wij zijn boos en teleurgesteld. We zijn aangeslagen maar nog lang niet verslagen.

Bestuur Stichting Veteranenhuis
Initiatiefnemers VOC Breda
Members Veterans MC Murphy Crew

Defile[Gelieve deze persverklaring in zijn geheel te publiceren. Indien u delen gebruikt, link dan naar de volledige: http://www.veteransmc.com/20150116Persverklaring.pdf ]

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.