Slechte 1 april grap.

OttoHet is inmiddels al 18:00 uur en het NOS nieuws brengt het nieuws nog steeds serieus: Klaas Otto verlaat zijn club omdat hij de “omerta” breekt.

Het lijkt erop dat het weer een leugen is die in de wereld is geholpen door John van den Heuvel. De man heeft zichzelf uitgeroepen als motorclub-specialist maar blijkt keer op keer geen enkel idee te hebben waarover hij praat.

Het komt nu ook op een punt waar de slechte “grap” een leugen begint te worden en het slechts bijdraagt aan de negatieve propaganda omtrent motorclubs.

Zit Klaas in het complot? Ik durf het nog niet te zeggen maar als men dit over mij bericht zou hebben was ik allang op het net gekomen met ontkenning. Ook de reden is drog. Hoezo kan een MC-lid geen aangifte doen? Ik heb zelf vorig jaar nog aangifte gedaan van Smaad & Laster tegen onze Minister van Veiligheid en Justitie.

john_van_den_heuvelOok de zogenaamde “omerta” is een verzinsel van politie, justitie en de media om een negatief beeld te scheppen. Natuurlijk is het zo dat elke verstandige verdachte zijn kaken stijf op elkaar houd. Dat is ook het advies van ELKE ADVOCAAT bij aanhouding. Daar is NIETS mis mee; dat is zelfs je recht vastgelegd in de grondwet en het EVRM. Als een “verdachte” niets zegt, dan wordt dat slechts door onze dienders als “waarschijnlijk schuldig” betiteld. Laten we even niet vergeten dat er nog altijd veel discussie bestaat over vermeende “bekentenissen” en “onjuiste proces-verbalen”. Een verdachte is niet verplicht mee te werken aan zijn eigen veroordeling. SIMPEL ZAT!

Overigens is het behoorlijk naïef om te denken dat verhoren van de politie om waarheidsvinding gaan. Net zo naïef als denken dat flitspalen er voor de verkeersveiligheid zijn. Recherchewerk van politie en vervolging door het OM gaan om “scoren”; om de cijfers en de publieke en politieke druk; om de burger het idee te geven dat men iets voor hen doet. Als het om gerechtigheid en waarheidsvinding zou gaan dan pakte men de criminaliteit onder ambtenaren en de financiële wereld wel aan.

“Crimineel gedrag door de overheid en het bedrijfsleven is mogelijk een grotere bedreiging voor de samenleving dan de ordinaire criminaliteit van de overvaller, de tasjesrover of de verkrachter. Vooral de mogelijkheid dat de overheid crimineel is, tart onze verbeelding en is de daardoor een vergeten hoofdstuk in de criminologie. Ambtenaren worden op dit moment veel te weinig aangesproken op mogelijk laakbaar gedrag.”. Die felle uithaal deed prof. Dr. C. van den Heuvel bij de aanvaarding van het hoogleraarschap Criminologie aan de Universiteit Maastricht.

Maar ik ben de “grap” nu wel beu. Het beschadigd alleen maar verder mijn club en ook die van anderen. Ophouden met die onzin en je gevoel voor humor eens na laten kijken.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.