Democratie

2015-05-25-AanhoudingHet was al even bekend dat onze overheid vele wetten, richtlijnen maar ook zeker fatsoensnormen met voeten treed. Het OMG-beleid mist elk wettelijk fundament maar men voert het toch gewoon uit.  Ik heb vastgesteld dat er een nieuw dieptepunt bereikt is. Een niveau dat, als ik het niet zelf meegemaakt had, ook niet geloofd zou hebben. Hierover verderop meer.

StaandehoudingDat politie de leden van motorclubs het leven moeilijk maken was ook al bekend maar het gebeurd niet langer meer “onder valse voorwendselen”. Als een agent je staande houdt wordt er gewoon medegedeeld dat het gaat om je vestje. “Je vraagt er toch zelf om“. Niks verkeerscontrole, niks “je rijgedrag viel ons op” of iets dergelijks. Nee, gewoon platvloerse discriminatie en men ontkent het niet eens meer; men schaamt er zich niet meer voor.  Men weigert zelfs een verbalisantennummer te geven of het nummer is vals (10010). Men voelt zich gesterkt door de steun van het OM en zelfs de rechtbank.

Filmbeelden2De aanhouding in mijn eigen tuin leek een dieptepunt maar het kan erger. Politie die filmbeelden kwijt maakt. Het OM die filmbeelden niet toevoegt aan de stukken. Een rechter die het allemaal goedkeurt. De politie gaat vrijuit. Ja, wij kregen strafrechtelijk vrijspraak maar dat is een overwinning met een bittere nasmaak. Ook het OM heeft de klacht inmiddels afgewikkeld. Mijn klacht is GEGROND. Er zijn fouten gemaakt en men biedt excuses aan. Maar ook dit is een schrale troost want het gerechtshof heeft gevonnist zonder kennis genomen te hebben van de filmbeelden.

Politie-NederlandMaar het kan erger: een paar maanden geleden vertelde een klant van me dat hij bezoek had gehad van een rechercheur. Deze vertelde hem onomwonden dat hij zaken deed met een OMG en dat dit wel eens een negatieve invloed kan hebben op zijn vergunningen. Vergis je niet: ik werk in de IT en verzorgde de kantoorautomatisering voor deze klant. Geen spannende zaken dus. Sindsdien zijn er nog 3, voorheen trouwe klanten, verdwenen onder “verdachte omstandigheden”. Slechte smoezen, vreemde verhalen maar wel 4 klanten weg.

fiodMaar het kan erger: mijn verhuurder kreeg bezoek van de FIOD. Of hij wel wist dat er in zijn pand een OMG huisde en een OMG is synoniem aan criminaliteit, afpersing, witwassen, zoals iedereen weet, aldus de FIOD. Mijn verhuurder belde me en maakte een afspraak met me. Hij verzocht me vriendelijk doch dringend het pand te verlaten; een bedrijvencentrum waar ik inmiddels 20 klanten geworven had. Inmiddels heb ik dan ook, per 1 augustus, mijn kantoor ontruimt.

Ik heb tenslotte ZZP-werk aangenomen, volle werkweken, voor de helft van mijn gangbare laagste tarief. Er zal toch brood op de plank moeten komen. Één 15 jaar trouwe klant blijft me trouw en gunt me zelfs het werk in de avonduren of weekenden voor hem te verrichten. Dat maakt samen dat ik kan overleven maar niet veel meer dan dat.

Dat is de Rechtstaat der Nederlanden, dat is de naakte waarheid. Zo gaat men om met een burger die voor rechtvaardigheid strijd. Zo gaat men om met “tegenspraak“. Dit is wat er geworden is van onze “parlementaire democratie“.

VeteransOf ik op enig moment getwijfeld heb om de strijd te staken? Om mijn colors aan de kapstok te hangen? Om mijn club de rug toe te keren? NOG GEEN FRACTIE VAN EEN SECONDE! Het geeft me alleen maar meer energie en overtuiging dat de strijd de juiste is.

Maar toch, als ik in de vroege morgen mijn nieuwe job aanvang, blijven mijn colors op de achterbank. Ik heb mijn opdrachtgever deze keer niet verteld wat ik in mijn vrije tijd doe. Het is net of ik elke morgen de haan 3 keer hoor kraaien, zoals Petrus. Mijn kleine zwarte Murphy op mijn overhemd kan dat gevoel niet onderdrukken. Mijn colors in mijn rug evenmin. Maar er komt een tijd ……………….

1percentBanner

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.