Constitutionele crisis

BouterseHet is crisis in Suriname. De “boze dictator” Desi Bouterse doet niet wat de rechtspraak zegt en er dreigt een “constitutionele crisis“. Dat is verschrikkelijk en het land “schudt op haar grondvesten”. Nederland is er natuurlijk als de kippen bij om hier uitgebreid aandacht aan te besteden en met het welbekende vingertje te zwaaien.

Een meer als 30 jaar oud citaat wordt er bij gehaald: “van waarlijke en onafhankelijke rechterlijke macht is uiteraard geen sprake indien het militair gezag naar eigen inzichten een rechterlijk bevel naast zich mag neerleggen.“. Tja, dat is precies wat nu weer gebeurd en dat is ONDEMOCRATISCH!

PlasterkMaar moeten we naar de andere kant van de wereld en 30 jaar terug in de tijd om deze wanordelijkheden waar te nemen? Ik heb er hier nog wel eentje: “Plasterk op vingers getikt om AIVD-taps“. FOEI! Een minister die een gerechtelijk bevel langs zich neerlegt! En dat in ons eigen land en dit jaar. En tot 2 keer toe! Hebben wij nu ook een “constitutionele crisis“? Schud onze rechtstaat nu ook op haar grondvesten?

JAZEKER! Maar dat is geen nieuws. Dat is geen rel. Daar is geen verwijtend vingertje van de pers. Zeker niet van de staatsomroep NPO. Daar gaan we het NIET over hebben, toch?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.