Is Islam of armoede het gevaar?

Qatar haalt het nieuws weer en niet in de positieve zin: Kamer bezorgd over Nederlandse vrouw in Qatar. Niet veel meer als een “verplichte reactie” omdat een advocaat al 3 maanden aan de bel trekt en nu enigszins gehoor krijgt.

Qatar

Qatar was natuurlijk al volop in het nieuws door de zeer dubieuze verkiezing van de FIFA voor het WK 2022. Corruptie druipt er vanaf maar het gaat gewoon door. Het grote geld is blijkbaar niet te stoppen.

Tamim_bin_Hamad_Al_Thani_2014Qatar is een islamitische Monarchie. Er is nauwelijks sprake van democratie sinds de onafhankelijkheid van Groot Brittannië. Er zijn nog legio islamitische wetten van kracht. Ruim driekwart van de bevolking is moslim. Sinds 2003 is er een nieuwe grondwet van kracht die, tenminste op papier, godsdienstvrijheid garandeert. Het is echter nog steeds strafbaar, als moslim, om je te bekeren tot een andere godsdienst. Niet echt vrij om de godsdienst aan te hangen die je zelf kiest dus.  Eveneens ongeveer driekwart van de bevolking is mannelijk wat een behoorlijk tekort aan vrouwen betekent. Middeleeuwse wetten houden vrouwen strak onder de duim zoals bijvoorbeeld het verbod op sex buiten het huwelijk.

In deze setting wordt Laura gedrogeerd en verkracht. Als ze direct als ze bijkomt aangifte doet bij de lokale politie wordt ze zelf gearresteerd, wegens “sex buiten het huwelijk“. Ze zit al 3 maanden vast. Als klap op de vuurpijl is haar gevraagd te trouwen met haar verkrachter. Indien ze dat doet is ze tenslotte niet meer “strafbaar“.

Maar Qatar heeft goede betrekkingen met het westen. Qatar is namelijk STEENRIJK en heeft gigantische olie- en gas-voorraden. Het belang is duidelijk: vooral niet de grote bonzen in Qatar tegen de schenen schoppen. In deze setting is een Utrechts meisje kansloos.

Voor mij bevestigd het nog maar eens dat we absoluut geen “islamitisch probleem” hebben maar een probleem van arm en rijk. Islamitische “fundamentalisten” met olie-voorraden zijn namelijk helemaal niet “gevaarlijk”. Daar doen we gewoon zaken mee. Daar gaan we zelfs, met de hele wereld, gezellig een potje voetballen. De leider van deze “islamitische staat” (IS?) staat op geen enkele no-fly-list.

Is Islam of armoede het gevaar voor het westen?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.