Wooniezie toch in opspraak

We weten het eigenlijk allemaal: Er klopt iets niet bij de woningtoewijzing via Wooniezie. Woningzoekenden die jaren op de lijst staan en NIETS krijgen toegewezen. En dan komt er plotseling iemand tegenover je wonen die net een paar weken gescheiden is. Iedereen vraagt zich af hoe het mogelijk is en het regent klachten.

Eind vorig jaar doet bedrijfsrecherchebureau Hoffmann onderzoek en vindt NIETS, zo wordt gemeld in de krant. Bijzonder verbazend, als je mij vraagt.

Vandaag meld dezelfde krant dat er toch wel wat aan de hand is. Maar het verbaast me dat men steevast opmerkt: “op dit moment beperkt het onderzoek zich tot Wooniezie“. Er zijn reacties te lezen van woningbouwverenigingen die duidelijk een bloedende neus simuleren.

Alles lijkt neer te komen op een simpele “hacker” die slim de website weet te manipuleren en daar ook nog eens geld voor kan vragen bij de woningzoekenden. Een leuk verhaal waarbij zowel Wooniezie als de aangesloten woningbouwverenigingen handig buiten schot blijven. Maar werkelijke vragen worden niet gesteld. Het past mooi in het straatje van de betrokken partijen.

Zelf heb ik ook een paar keer geklaagd. De website blijkt gewoonweg niet te werken en als er woningen op komen dan kun je, op een of andere manier, niet reageren. Onze zoektocht naar nieuwe huisvesting is daardoor behoorlijk frustrerend geworden. Maar het ergste is dat men NIET reageert. Een alleraardigst (geautomatiseerd) mailtje waarin men ogenschijnlijk zeer servicegericht antwoord: “Bedankt voor uw vraag via www.wooniezie.nl. Wij hebben deze in goede orde ontvangen. Wij beantwoorden uw vraag op werkdagen binnen 48 uur.“. Maar er komt geen enkele reactie, niet van Wooniezie maar ook niet van de woningbouwvereniging. NIETS!

Ik hoop dat men niet gaat zoeken naar “schuldigen” of zelfs een “zondebok”. In plaats daarvan hoop ik dat partijen eens goed de koppen bij elkaar gaan steken hoe men het gaat oplossen en tot een werkend en eerlijk woningtoewijzingssysteem gaat komen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.