LET OP voor FAKE NEWS!

Steeds meer en meer worden we bestookt met misinformatie of desinformatie, populair genoemd “Fake News”. Dit kan extreem gevaarlijk zijn en kan mogelijk hele economieën laten instorten. Soms is het gecoördineerd en zit er een doel achter. Vaak is het echter gewoon domweg destabiliserend. Bedoeld om mensen tegen elkaar op te zetten. Ik wil ook de strijd aangaan tegen fake news. Daarom pak ik een extreem vaak bekeken en geciteerd bericht op en kijk of ik het kan fact-checken en zo nodig, debunken. Voor mijn maar ook uw veiligheid.

In Newyork claimt ene Tedros Adhanom Ghebreyesus dat hij uit naam en in het belang van het volk een hele belangrijke mededeling moet doen: Hij zegt dat er een levensgevaarlijk virus (SARS-CoV-2) over de wereld waart dat een ziekte (Covid-19) veroorzaakt (1) en dat hier miljoenen mensen aan gaan sterven (2). We zullen snel maatregelen moeten nemen..

Dit bericht veroorzaakt extreme angsten bij vele mensen. Er zijn al ettelijke honderden mensen die dit bericht hebben doorgestuurd, voornamelijk regeringsleiders, met alle gevolgen van dien. De angst wordt alleen maar verder verspreid.

FactCheck 1: Allereerst hebben we gechecked of het virus SARS-CoV-2 inderdaad een gevaarlijke ziekte Covid-19 veroorzaakt: Wij kunnen hiervan geen enkel bewijs vinden. Er is geen enkele wetenschapper, arts of enige andere onderzoeker die de hiervoor benodigde stappen (Postulaten van Koch) zoals beschreven in de medische handboeken heeft doorlopen om het vereiste bewijs voor deze claim te produceren. Het is dus NIET WAAR. Fact 1 geDEbunked.

FactCheck 2: De cijfers die bij deze claim geproduceerd worden zijn zwaar overdreven computermodellen. Zelfs degene die de cijfers aanleveren hebben al snel deze voorspellingen ingetrokken. Van de prognoses van miljoenen doden blijven al snel maar enkele tienduizenden overeind. Dit blijkt ook uit de cijfers die volgen. Die wijzen veel minder uit als de hoogst ingeschatte modellen. In ieder geval véél minder als de griep-epidemie van 2018. Fact 2 geDEbunked.

Het is dus zaak dat u hiervan notie neemt. Dat u dit Fake News niet serieus neemt! Laat u niet angstig maken door dit NEP bericht. Laat uw naasten dit ook weten. Waarschuw hen voor dit Fake News. Gebruik hiervoor maximaal Social Media. Ook is het belangrijk dat u dit terug communiceert naar uw regerings-leiders. Anders zijn er catastrofale gevolgen mogelijk. Er kunnen moeilijk terug te draaien medische maatregelen worden afgekondigd zoals verplichte VACCINS. Tevens kunnen er complete economieën gedestabiliseerd worden wat een enorme crisis tot gevolg kan hebben.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , . Bookmark de permalink.