Maak niet normaal, wat niet normaal is!

Degene die mijn blog al een tijd volgen weten wat ik voor strijd heb gevoerd. Voornamelijk tegen een leugenachtige en achterbakse overheid, keer op keer. Een gevecht voor gerechtigheid, moraal en vrijheid. Doordat ik menige rechtszaak simplificeerde, tot op de letter van de wet, hadden rechters meestal geen andere keuze dan om hier in mee te gaan.

Maar de vele (schijn?)overwinningen hadden nauwelijks invloed op deze overheid. Slechts de insteek veranderde en een persoonlijke aanval van dezelfde overheid liet me bijna gebroken en bankroet achter. Mijn bedrijf werd kapot gemaakt, mijn vrouw getraumatiseerd. In totaal ben ik 6 keer gearresteerd en ingesloten. Slechts één keer volgde een (gedeeltelijke) vervolging en dat eindigde in vrijspraak. Mijn privacy werd geschonden, tot aan een razzia toe. De nazi’s zouden er jaloers op zijn geweest. 2,5 jaar na deze inval weet het OM nog steeds niet of ze vervolgen. Hierdoor ligt alles stil; klachtenprocedures en zelfs de Nationale Ombudsman worden zo buiten spel gezet.

Ik roep hier al jaren dat deze overheid maar één doel heeft: de bevolking BANG maken. Bang maken met leugens over Motorclubs, terroristen, vluchtelingen, moslims, financiële crisis, milieu, klimaat en ziektes. Een bange burger is een volgzame burger. Maar zelfs ik had niet durven dromen hoe ver ze bereid zijn te gaan. Een pandemie? Ieder weldenkend mens prikt er doorheen. Doorziet de leugens. Maar angst, schuldgevoel en censuur doen hun werk prima.

Vele deskundigen doen hun zegje. Slechts de enkeling die “bruikbaar” is komt voorbij in de media, herhaaldelijk. Anderen krijgen geen stem en als ze die zoeken via internet worden ze ook daar gecensureerd. Hun meningen worden afgedaan als ondeskundig, gekkie, complottheorie en zelfs gevaarlijk. Sommigen worden onder druk gezet door de RIVM en slikken hun verhaal in of matigen het. Anders ben je als doctor afgewerkt.

Zelfs onze meest vermaarde, en doorgaans zo bruikbare, statisticus wordt gecensureerd. Zijn cijfers en mening komen nu even niet uit. En de leugens stapelen zich op. Gemanipuleerde cijfers. Steeds terugkerende zogenaamde virologen die zelf een groot belang hebben. Met voorop natuurlijk Ab Osterhaus. Elke avond bijna mag hij de angst prediken. Zijn “deskundigheid” tentoonspreiden. Zijn belangen verdedigen.

Politici zijn de grootste opportunisten. Het komt ze goed uit. Nee, geen uitgebreid en ingewikkeld complot. Geen diepgaande geheime afspraken. Geen duistere samenzwering. Doodgewoon smerig achterbaks opportunisme. In plaats van de burgers te beschermen en gerust te stellen wakkeren ze de angst alleen maar aan. Nieuwe wetten worden geregeld. Een nieuwe samenleving gecreëerd. Weg met tegenstanders, in de cel die demonstranten, mond houden, afstand houden en bang en gedwee je “plicht” doen. Vrijheid, welvaart en privacy zijn slechts een kleine prijs voor je gezondheid, toch?.

Nederland heeft gecapituleerd. Overgegeven aan de angst en het schuldgevoel. En de grootste verliezers zijn onze pensionado’s. Geïsoleerd, opgesloten, doodsbang. Sommigen brengen letterlijk hun laatste dagen door zonder hun geliefden. Zonder compassie.

Komt het nog ooit goed? Om me heen hoor ik telkens weer “nu even niet“, “even wachten tot het voorbij is“, “dadelijk als dit achter de rug is” en “straks als het weer normaal is“. Dit terwijl onze volksvertegenwoordigers steeds vaker onomwonden praten over “minstens 2 jaar“, “het nieuwe normaal“, “de 1,5 meter samenleving“, “totdat er een vaccin is” en “dat kan nog een tijd duren“.

Ik geloof ook niet meer dat “het goed komt”. Ingenomen vrijheden worden niet meer terug gegeven. Wetten zijn er om te blijven en gebruikt te worden wanneer en op de wijze die de heren politici uitkomt. Ons “normale leven” komt nooit meer terug. En de grootste reden daarvan is: Een mens is makkelijk te bedriegen maar zal heel moeilijk toegeven dat ie bedrogen is. Dat zal de weg naar een eventuele normalisatie enorm in de weg staan.

Een legendarisch man zei ooit: “Als wetten en regels onredelijk worden rest niets anders dan buiten de wet te leven” (Nelson Mandela). Een “true” 1 percenter. Wellicht rest ons ook niets anders meer.

Maak niet normaal, wat niet normaal is!

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , . Bookmark de permalink.