Het is zover

Hij is er. De UITNODIGING. Wat klinkt dat toch vriendelijk, vind je niet? 6 pagina’s in de envelop. Ik heb ze alle zes aandachtig gelezen. Ik vind er echter NERGENS in terug dat het vaccin experimenteel is. De enige verwijzing die ik vind is naar de website van de RIVM en daar staat met grote letters: “GOEDGEKEURD“.

Beetje misleidend vind ik dat wel want op dezelfde pagina staat namelijk:

Dat vertelt me toch heel iets anders. Waarom dan heel pontificaal GOEDGEKEURD en in kleine lettertjes “onder extra toezicht“? Op zijn minst vreemd te noemen. Laten we eens doorklikken op de bijsluiter. Er wordt toch overal bij vermeld: “Lees v贸贸r gebruik de bijsluiter“.

Overigens kan ik dat niet helemaal onderzoeken. Op de uitnodiging staat namelijk niet vermeld welk vaccin ik krijg. Ik moet dus, in dit geval, maar gokken dat het
BioNTech/Pfizer (Comirnaty) gaat worden. Het zou de RIVM gesierd hebben om op de uitnodiging erbij te zetten welk vaccin ik ga krijgen en eventueel de bijsluiter erbij te voegen. Maar ja, dat zou te makkelijk zijn.

Waar ben ik weer aan begonnen? De bijsluiter telt 35 pagina’s. Alleen een autist gaat die allemaal lezen 馃檪 Heee, opmerkelijk: “dit geneesmiddel is onderworpen aan een tijdelijke vrijstelling“. Toch niet GOEDGEKEURD in de zin van onvoorwaardelijk? Maar niet zo overhaast oordelen; er zou al, volgens voorwaarden, een tussentijdse rapportage moeten zijn op 31 maart. Die maar eens googlen. Helaas … die is nergens te vinden. Raar … in de voorwaarden van de bijsluiter staat zeer duidelijk dat men v贸贸r 31 maart een tussentijdse rapportage moet inleveren maar die is niet te vinden. Ook in de bijsluiter die VANDAAG ter download staat staan geen bevindingen. Helaas.

Wat ik wel vind als ik google naar “pfizer bointech 31 maart” is verontrustend. Er staat weliswaar 13 maart op maar ik schrok er wel van. Bijna 4000 doden? Dat kan toch niet waar zijn. Gaat mijn overheid mij een vaccin inspuiten waar inmiddels al duizenden mensen aan gestorven zijn? Het lijkt wel een slechte B-film.

Ik bel met de RIVM. Dat staat tenslotte op de uitnodiging: “U kunt ook bellen naar 0800-1351 (normale belkosten).“. Een minuut of 12 hang ik in de wacht. In deze 12 minuten krijg ik allerlei tips hoe ik de strijd aan kan gaan tegen Covid-19. Handig. Een lieflijk klinkende dame neemt aan en ik leg haar mijn vraag voor: “Ik heb een uitnodiging gehad. Kunt u me vertellen welk vaccin ik ga krijgen zodat ik v贸贸raf de juiste bijsluiter kan lezen?“. Ze stamelde wat en de lijn werd verbroken. Weer 12 minuten kwijt die ik nooit meer terug krijg.

Ik kan hier een nog veel hilarischer stukje over schrijven maar eigenlijk is de materie TE triest om er mee te lachen. We hebben het gewoon over een Clinical Trail, een klinisch experiment dat nog zeker tot december 2023 duurt. Men weet NIETS. Men verwijst naar een ge茂soleerde proef waar ruim 20.000 mensen zijn ingespoten. Men refereert regelmatig naar een onderzoek op 44.000 mensen maar men heeft daar gewoon de placebo-groep bijgeteld die ook uit ruim 20.000 mensen bestond. Weer zo’n misleidende weergave. Het is een experiment wat wordt uitgevoerd in strijd met de Code van Neurenberg. Maar ik mag niet de vergelijking maken met de 2e wereldoorlog. Dat komt onze overheid nu even niet uit. Ik heb er maar 2 woorden voor: FUCK YOU!

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.