Vrijheid in doen en laten

Bezoek bij de huisarts. Terwijl ik wacht in de wachtkamer komt de arts door de deur en roept onze naam. Moeilijk verstaanbaar door het vod voor zijn mond. Mei 2022. Buiten is het 24 graden. De hele wereld weet inmiddels dat deze mondkapjes niets doen tegen een luchtwegvirus dat daarbij, op dit moment, zelfs volgens officiële bronnen, op vakantie lijkt te zijn. Een arts, een medicus. Ik draai om, ik loop weg, zonder iets te zeggen. Ik ben bang dat, indien ik iets zou zeggen, het uit de hand loopt. Weg hier; weg van deze marionet van het narratief, deze incapabele angstverspreider.

Ik hoor de mensen al roepen: “Dat moet hij toch zelf weten!“. Nee, dat recht heeft HIJ mijns inziens niet. Hij is medicus. Hij behoort te weten dat dit NIETS doet. Dat dit vod ten behoeve van een gedragsbeïnvloeding is en niets meer. Dat hebben de politici al meermaals toegegeven. Dat dit vod meer schade toebrengt aan je gezondheid als nut.

Ook zijn, zelfs volgens officiële bronnen, er op dit moment geen cases, geen besmettingen; dat hoort hij zeker te weten. Hij is nog voor velen een “autoriteit”. Vele van zijn patiënten zien hem als een “deskundige”. Dat wakkert alleen maar, totaal onnodig, angst aan. En, als hij enigszins capabel is, weet hij wat die angst met de gezondheid van zijn patiënten doet en heeft gedaan.

Tot slot hebben we 2 jaren van vrijheidsbeperkingen achter de rug. Wegens een zogenaamde “pandemie”, die nooit een pandemie is geworden of geweest, zijn de meest absurde en draconische maatregelen genomen; onze meest basale vrijheden afgenomen. Om nu te zeggen dat deze medicus het “vrij” staat te doen wat hij wil is achterlijk. Deze man zou weer vertrouwen uit moeten stralen, zonder angst, ten behoeve van de gezondheid van zijn patiënten. Want DAT is zijn verantwoordelijkheid: het welzijn en de gezondheid van zijn klantenkring, zijn patiënten.

Daarbij zouden mensen die het openlijk ondersteunen dat anderen hun vrijheden worden afgenomen zich, in mijn ogen, nimmer mogen beroepen op persoonlijke vrijheden. Dat is bijzonder hypocriet maar dat is een ander verhaal.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.