Voetbalwet mag voor andere zaken worden toegepast.

Al jaren geleden aan de orde op mijn blog: de “voetbalwet” ofwel de “Wet Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast” (MBVEO).  Toen deze ter discussie stond vóór 2010 en bij de tot stand koming in 2010 heb ik meermaals geroepen LET OP! Deze wetgeving is zo ruim opgesteld dat onze overheid die overal voor gaat gebruiken ondanks dat de toenmalige politici plechtig beloofden dat dit NIET zou gebeuren. “Deze wetgeving is enkel en alleen bedoelt om het voetbalgeweld op de voetbaldagen te beteugelen en onze burgemeesters en politie iets meer ruimte te geven in de strijd tegen hooligans“. 

Vandaag mijn gelijk: Voetbal mag worden toegepast … . De overheid is de plechtige beloftes natuurlijk allang vergeten en de wet leent zich er gewoon voor.

Ik hoop alleen dat de burger dit ook ziet; ervan leert! Want geloof me, na de landelijke beleidsnota en alle bestuursrechtelijke maatregelen verwacht ik op korte termijn wetsvoorstellen om MotorClub’s aan te pakken. Ook daarbij zal men plechtig beloven dat dit echt alléééééééén maar is om die slechte, misdadige, verkrachtende, moordende MC’s aan te pakken. Maar ondertussen is het natuurlijk het fundament voor wederom meer mogelijkheden om de burger te controleren.

En voor degene die denken dat dit een uitzondering is: ECHT NIET! Zelfs hier in Helmond worden bepaalde jongeren verboden zich vrij te bewegen op basis van deze wetgeving. Terecht? In mijn ogen NIET dus. Deze wetgeving was t.b.v. van de bestrijding voetbalvandalisme. IK ben die belofte NIET vergeten, heren en dames politici.

Burgers van Nederland, denk eraan: wetgeving ter “bestrijding” van motorclubs is ook bruikbaar tegen biljartclubs, naai- en brei-clubs, vechtsport-clubs, voetbal-clubs, buurtverenigingen, wijkverenigingen en alle andere soorten van samenwerking van mensen. Zelfs als je in de titel van de wet de doelstelling duidelijk maakt blijft de letter van de wetgeving gewoon bruikbaar voor andere doeleinden.

Burger van Nederland, LAAT U NIET MISLEIDEN!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.