PhoneFatsoen

Vandaag maak ik het wéér mee en deze keer was het zo grof dat ik het maar even van me af schrijf:

Een dame loopt ons (rook)balkon op, net terwijl ik van mijn sigaretje stond te genieten.

Zij: “Hee, ik ken jou. Jij bent Joseph.”

Ik: “Ja, dat klopt. Maar ik ben in het nadeel; sorry maar ik heb geen idee wie jij bent en hoe je me kent.”

Plotsklaps en zonder één woord draaide ze haar gezicht van me weg en greep in haar binnenzak. Ze haalde daar een telefoon uit en liep ermee weg, al pratend. Het gesprek duurde best lang dus ging ik terug naar mijn werkplek. Daarbij liep ik langs haar af en ze was nog altijd aan het bellen, recht voor de deur van mijn kantoor.

Even later liep ze weg, zonder één woord in mijn richting. Geen “sorry, dit was even belangrijk” of “excuus, ik moest dit telefoontje even opnemen”. NIETS van dat alles.

Ik heb nog altijd geen idee wie dit hoogst onfatsoenlijke mens was en eerlijk gezegd boeit het me ook voor geen meter meer. Dit soort mensen wil ik niet eens kennen.

Is die telefoon zo belangrijk? Dat je een real life gesprek, zonder enige aankondiging, afbreekt en weg loopt? En als het dan inderdaad zo belangrijk is dan kun je nog even de moeite nemen erop terug te komen. Even je gesprek afronden.

Bah, geen PHONEFATSOEN.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.