Leven met beleid of met plezier?

Ik stel me voor dat ik bij een klant komt waar het netwerk niet optimaal functioneert. Dat is tenslotte mijn vak. Ik neem 10 minuten om een klein beetje een indruk te krijgen van de situatie en vervolgens richt ik me tot de klant: “Ik zie dat u Torrent-clients heeft op uw netwerk. Ook heb ik spelletjes waargenomen. Dat er op elke werkplek Facebook wordt gebruikt is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor de algemene gezondheid van uw netwerk. Tenslotte zie ik dat er ook muziek gedownload wordt. Als u dat allemaal achterwege laat zal uw netwerk een heel stuk beter presteren.“.

Ik stel me voor dat de klant antwoord: “… maar daar heb ik dat netwerk toch ook voor. Om plezier aan te beleven. Moet ik nu alle plezier achterwege laten om een fatsoenlijk netwerk te hebben?“. Ik vraag me af hoe lang deze klant nog mijn klant zal blijven.

Toch maak ik het mee dat ik naar mijn dokter ga met mijn maagzuur. Ik vraag of hij een oplossing heeft voor me. Vervolgens begint die een preek af te steken: “U moet om te beginnen stoppen met roken. Dan heel sterk minderen met koffie drinken. Een kopje of 2 per dag maximaal. Ook alcohol minderen en u zou ook eens wat af kunnen vallen. Wellicht stoppen met vet eten.“.

Maar ja, daar heb ik dit lichaam toch ook voor; om er plezier aan te beleven.

Ik zoek een andere dokter.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.