Overzicht resultaten minister Opstelten

IvoOpsteltenMinister Opstelten geeft in onderstaande opsomming een overzicht van het beleid vanaf het aantreden van het kabinet Rutte II. Een belangrijk deel bestaat uit wetgeving. Veel wetten zijn in voorbereiding, bij de Tweede Kamer ingediend of in werking getreden.

Aldus een stuk wat sinds afgelopen week te lezen is:

overzicht-resultaten-minister-opstelten.pdf

Het optreden tegen criminele motorbendes werpt zijn vruchten af. In de periode 2012 tot mei 2014 zijn in aanpak van criminele motorbendes in totaal 345 verdachten gehoord in 159 strafzaken. Het OM telt in een inventarisatie tussen 2011-2014 nu 88 opsporingsonderzoeken. Dat betekent een ruime verdubbeling ten opzichte van begin 2012. Toen stond de teller nog op 40 strafrechtelijke onderzoeken. Er zijn tot nu toe 43 clubhuizen gesloten of pogingen tot vestiging afgewend.

Resultaten? Welke resultaten? Ik lees alleen dat er een verdubbeling van onderzoeken loopt. Heeft dat veroordelingen ten gevolg? Of is dit alleen maar meer lastig vallen.

Ik lees dat er 43 clubhuizen gesloten zijn. Met welke reden; op welke gronden? Wat heeft dit gebracht voor gerechtigheid en veiligheid?

vrijdag-topoverleg-over-motorclubsJe moet Opstelten heten om dit RESULTATEN te noemen. Ik noem het een heksenjacht, discriminatie en in strijd met onze rechtsbeginselen. En wellicht is dat wat we ons eens goed af moeten vragen: heeft het aantreden van onze Minister van Justitie en Veiligheid gezorgd voor meer rechtvaardigheid en veiligheid? Of het tegenovergestelde?

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.