Openbaar Ministerie pleit voor meer bevoegdheden

De politie wil meer onderzoek doen naar personen zonder dat er voldoende aanwijzingen zijn om hen als verdachte aan te merken. Zo willen ze bijvoorbeeld hun familie vragen ‘wat ze zien gebeuren’, zonder dat dat per se over criminele activiteiten gaat.

Dat is niet nieuw voor degene die het OM een klein beetje volgen. Je kunt het, weliswaar tussen de regels, overal lezen. Maar de wijze waarop je de boodschap brengt maakt uit.CrimeSite

In dit artikel op crimesite staat het letterlijk maar het is jammer dat het in de laatste alinea pas hierover gaat. Eerst wordt er stemming gekweekt: “Politie en justitie willen ‘vergaande, niet eerder geprobeerde’ maatregelen gaan gebruiken om de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld te stoppen.“. Daarmee wordt de toon gezet. Iedere wet-respecterende-burger kan direct de conclusie trekken dat dit goed is voor zijn veiligheid.

Dan doen we er een dik gedrukte quote tussendoor: “Onschuldige man vermoord“. Menig burger kan zich hiermee associëren en kan de conclusie trekken dat dit over HEM/HAAR gaat en is wellicht bereid al halverwege mee te gaan ter “bescherming” van zichzelf. Een stukje verderop nog een dikke kop: “Liquidaties voorkomen” . Ho nou! de gemiddelde burger is al om. Je kunt hierna ongeveer elke Gestapo-maatregel voorstellen. De burger gaat akkoord.

Tenslotte, in de laatste alinea, die door menigeen niet eens meer wordt gelezen, staan de consequenties die ik even dik gedrukt zal neerzetten:

  • Daarnaast wil de politie ook meer onderzoek doen naar personen zonder dat er voldoende aanwijzingen zijn om hen als verdachte aan te merken.
  • Zo willen ze bijvoorbeeld hun familie vragen ‘wat ze zien gebeuren’, zonder dat dat per se over criminele activiteiten gaat.

Dit hoort bovenaan het artikel te staan zodat het iedereen opvalt. Dat is het DOEL van onze overheid. Dat is de consequentie voor ons allen. Daarom staat het in mijn blog bovenaan, in de kop en de eerste regels.

Ik ben niet bang om, per ongeluk, geliquideerd te worden. De kans dat ik het leven laat in het verkeer is wellicht een miljoen keer groter. Ook ben ik niet bang afgeperst te worden. Ik bezit weinig en ben een meer dan slecht doelwit voor iemand die snel geld wil verdienen. Hij kan beter een staatslot kopen.

Ik ben wel bang dat de ontwikkelingen van de laatste tijd vergaande consequenties hebben voor mijn “vrije” leven in dit “vrije” land. Ik ben bang dat de woorden van een onlangs overleden vriend bewaarheid worden: “De Politie wordt meer en meer een leger tegen eigen volk“. Maar het beangstigd me nog meer dat de vrije pers hier structureel aan mee werkt door de vorm zoals in bovenstaand artikel van Crimesite.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.