MC: Wanneer vermelden en wanneer niet?

Politie meldt lidmaatschap motorclubs nadrukkelijk in persberichten. Dat vermelde Dutch Bikers al enige maanden geleden. Ik ben dus niet de enige die dat heeft vastgesteld. Maar men vermeld er niet bij dat dit alleen bij negatieve berichten moet gebeuren.

image-4271914Persbericht gisteren: Vertraging door ongeval op A270 bij Nuenen. Welliswaar een kort bericht maar helaas niet erbij vermeld dat 2 leden van de Veterans MC als eerste aanwezig waren. Dat zij de ongevals-site beveiligd hebben, eerste hulp verleend hebben aan het slachtoffer en de hulptroepen op de juiste accurate wijze hebben ingelicht waardoor er zeer snel de juiste hulp kon worden geboden.

In afwachting van de hulptroepen werd de nek van het slachtoffer op de juiste wijze gefixeerd terwijl member nummer 2 het toegestroomde publiek rustig hield en de site consolideerde zodat hulptroepen direct aan de gang konden.

VeteransNadat de hulpdiensten gearriveerd waren werd snel aan de OVD een sitrap uitgebracht en persoonlijke gegevens achtergelaten. Omdat je, vanaf dat moment, niets meer kan doen als in de weg staan, zoals de in volle getale toegestroomde ramp-supporters, werd de ongevals-site verlaten.

Maar ja, dat is niet interessant om te vermelden in de pers.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.