Tendentieuze Telegraaf

telegraafOp het internet wordt met regelmaat gebruik gemaakt van de zogenaamde “POLLS” om de mening van mensen te polsen. Maar zoals iedereen weet is “het is de toon die de muziek maakt” oftewel met de vraagstelling beïnvloed je de antwoorden enorm. De Telegraaf is daar wel heel erg tendentieus in.

Vandaag de POLL over Motorclubs en overheidsdienst, meer specifiek, de ambtenaren werkzaam bij defensie. Er worden 13 vragen gesteld maar bij 9 van de 13 vragen heeft men het over “OUTLAW MOTORCLUB”. In totaal wordt er tijdens 13 vragen 13 keer “OUTLAW” genoemd. Ik stoor me enorm aan deze vooringenomen vraagstelling.

Ik zal het in een andere context zetten: er is steeds meer discussie over ingrijpen van politie en het feit dat er doden vallen hierbij. Ik wil de bevolking hierover polsen:

Vind u dat politieagent, in de uitvoering van de dienst, op iemand mag schieten als hij zich bedreigd voelt, zelfs als daarbij een risico van de dood van de verdachte wordt genomen? JA / NEE

Vind u dat de politie ongestraft iemand mag vermoorden? JA / NEE

2 ogenschijnlijk dezelfde vragen die totaal tegengestelde antwoorden uitlokken. De cijfers kunnen echter op dezelfde wijze gebruikt worden.

De vraag die men zich werkelijk moet afvragen is: Vind u dat de media bij elk bericht over motorclubs mag spreken over “outlaw“, “crimineel” of “motorbende“?

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.