Complotdenkers

Argwaan, ongeloof, twijfel, wantrouwen, nepnieuws, samenzweringen, complot-theorieën, enz, enz, enz. Het zijn hoogtijdagen en ik zeg dat zonder oordeel. Zonder verdere voorkeur. Als je hier zoekt naar antwoorden, browse rustig verder want die heb ik ook niet.

Maar er is natuurlijk wel aanleiding voor. We worden gedwongen door overheden die op hun beurt wordt geadviseerd door schimmige ondemocratische organisaties die op hun beurt worden gefinancierd en gestuurd door machtige, steenrijke belanghebbenden. Dat is natuurlijk een geweldige voedingsbodem voor de meest waanzinnige theorieën.

Wereldwijd complot? Ik denk het persoonlijk NIET. Is alles wat de overheid ons verteld waar en zijn alle maatregelen terecht? DAT denk ik persoonlijk OOK NIET. Maar er is ook een 3e mogelijkheid die weinig wordt besproken namelijk opportunisme.

Als ik onze premier weer met zijn steeds terugkomende toespraak zie dan denk ik niet dat hij dat bekonkeld heeft met Bill Gates of George Soros.

Maar ik zie wel een man die ons meermaals verkeerd heeft voorgelicht, ja zelfs gelogen heeft. En op dit moment kan hij enorm opportunistisch zijn gang gaan zonder enige kans op verantwoordelijkheid achteraf. Hij handelt tenslotte op advies van WHO, CDC en RIVM. Allemaal organisaties die graag financiële middelen ontvangen van de Gates Foundation en nimmer verantwoordelijk gehouden kunnen worden (wettelijk vastgelegd).

Niet alleen Mark Rutte natuurlijk. Opportunisme komt in alle lagen voor. Ik zag een filmpje van een politie-agent over 1,5 meter en zijn wapenstok en daar zag ik onderste laag van opportunisme. Hij leek het geweldig te vinden, die macht, zijn taak in deze “crisis”. Ik zal je het filmpje besparen, te walgelijk en het geeft geen beeld van de gemiddelde politieagent (hoop ik).

Dus als je even met me meedenkt:

  • Zou het kunnen dat een man als Gates zijn financiële belangen kracht bij zet door ruimhartige giften en ongevraagde adviezen aan de WHO ?
  • Zou het kunnen dat Tedros deze giften “beloont” met adviezen die in het straatje passen van Gates ?
  • Zou het kunnen dat diverse overheden al die tegenspraak en protesten (Boeren, Bouwvakkers, Gele hesjes, Hongkong, enz, enz) beu zijn ?
  • Zou het kunnen dat diezelfde overheden een buitenkansje zien in de gebeurtenissen die zich nu voordoen ?

Beantwoord voor jezelf deze 4 vragen heel eerlijk en trek je eigen conclusies. Samenzweringstheorie? Zoals gezegd, niet op grote schaal volgens mij. Maar klopt het wat er gebeurt? Dat denk ik ook niet.

Ik ben van mening dat er door de critici / politieke tegenstanders / complotdenkers (hoe je ze ook wil noemen) hele legitieme vragen worden gesteld. Vragen die je niet kan en mag afdoen met “nepnieuws” of “aluhoedjes”:

  • Wat is het DOEL van de “lockdown”? M.a.w. bij welk gesteld resultaat gaan we weer “open”?
  • Zijn de cijfers, die veel lager liggen dan de 2 eerdere griepuitbraken eerder deze eeuw, voldoende reden voor deze draconische maatregelen ?
  • Wat bedoelt de politiek met het “nieuwe normaal”?
  • Op welk moment zijn we op het punt dat de maatregelen veel erger zijn dat het gevaar? Zowel medisch als economisch.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona. Bookmark de permalink.