Bestaat Covid-19 ?

De vragen die ik meer en meer zie verschijnen: Wat is Covid-19? Is het een ziekte veroorzaakt door een virus (SARS-CoV-2) volgens wetenschappelijke en medische voorwaarden? M.a.w. bestaat Covid-19?”.

Nu ben ik geen dokter dus moet ik daar echt induiken. Wie zijn wel dokters en wie kunnen ingewikkelde gepubliceerde onderzoeken vertalen naar Jip-en-Janneke-taal zodat de gemiddelde nukubu het begrijpt?

Ik werd best wel wat wijzer van Dr. Andrew Kaufman . Overigens als je hem zoekt in google zoek je wel ff maar met DuckDuckGo.com staat ie gewoon bovenaan maar dat is voor een ander blog … Deze Dr. Kaufman gaf me een stukje geschiedenis over de postulaten van Koch en Rivers (BACKUP). Taaie kost maar interessant. Hij legt uit dat in de medische wereld regels zijn vastgesteld om te bepalen of een virus (of bacterie) verantwoordelijk is voor een infectueuze ziekte. Dr. Koch legde hiervoor 4 regels vast die door Dr. Rivers zijn uitgebreid naar [6]. Deze regels zijn geaccepteerd in de medische wetenschap en worden algemeen gehanteerd.

Vervolgens verdiepte hij zich in de (gepubliceerde) studies waarop de WHO zich baseert en kwam tot de onthutsende ontdekking dat er zeer veel suggestie in deze studies staat maar aan geen enkele regel van Koch’s postulaat wordt voldaan, m.a.w. SARS-CoV-2 mag wetenschappelijk EN medisch niet als een ZIEKTEKIEM worden aangemerkt. Het enige wat er unaniem te lezen is is de conclusie dat er meer onderzoek nodig is. Overigens is Dr. Kaufman nog een graadje harder als ik: hij merkte over één studie zelfs op dat deze “wetenschappers” voor de commissie voor de ethiek zouden moeten verschijnen.

Dus kan ik, als niet medicus, al snel een conclusie trekken: Zonder ziektekiem KAN er geen sprake zijn van een pandemie of zelfs epidemie (eigen regels van de WHO). Wat er dan wel aan de hand is? Hierover in mijn volgende blogs meer.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona. Bookmark de permalink.