Angst en betutteling

Het was me het weekje weer. Een beetje sneeuw en heel Nederland lijkt weer totaal overstuur. Allerlei alarmen vliegen er voorbij en niet alleen een weeralarm. Uit Limburg en Nijmegen kwam zelfs het alarm dat de ziekenhuizen wel eens te vol zouden kunnen raken vanwege de ijspret. In Bloemendaal mochten we niet sleeën. Boer Kuijpers mag zijn land niet onder laten lopen. Angst en betutteling vieren weer hoogtij.

Een enkele klimaatpessimist wijt het winterweer zelfs aan global warming of moet je CLIMATCHANGE zeggen? Kan het nog lachwekkender worden? Wanneer houd het op en gaan we weer met beide benen op de grond staan? Wanneer gaat het boerenverstand weer werken?

Gelukkig kunnen we uit de (angst)berichtgeving ook veel leren. Lees de berichten en neem de informatie op: Ziekenhuizen Zuyderland vol: operaties afgezegd: “Voor de drukte zijn volgens het ziekenhuis meerdere oorzaken aan te wijzen. Eén daarvan is dat patiënten momenteel onvoldoende terecht kunnen in verpleeghuizen in de regio. Daarnaast speelt mee dat in het ziekenhuis in Geleen twee afdelingen dicht zijn vanwege een uitbraak van het norovirus. ” .

Op NOS.NL eigenlijk dezelfde tekst met een ander fotootje. De oplettende lezer, die een keer doorklikt op de linkjes, ziet dat het hier gaat om artikelen van 2016. Jazeker, ruim 4 jaar geleden. Die was even speciaal voor degene die denken dat overvolle ziekenhuizen alleen het gevolg kunnen zijn van het CORONA-Killer-Virus!

Is het eigenlijk weg geweest? Niet echt. Kijk maar in het AD van 2018: Ziekenhuizen vol door griepepidemie. Het is al een tijdje zo dat we de zorg zover afgebroken hebben dat we nog geen scheet meer kunnen laten. Maar elke dag wordt door onze “deskundigen” nog steeds het argument van de overvolle ziekenhuizen en IC’s misbruikt om catastrofale maatregelen goed te praten.

Mensen, alsjeblief, ga weer LEVEN! Gooi je angst weg, tegelijk met je mondkapje. Haal je geliefden weer aan en knuffel ze. Trek je winterjas aan en ga de deur uit, elk moment van de dag en leef! Nodig je vrienden uit voor een etentje, zolang de restaurants nog dicht zijn. Drink een biertje bij je maat, even verderop. Ga LEVEN! Er is niks om bang voor te zijn. En tenslotte: accepteer dat er mensen sterven, vooral op hoge leeftijd. Vier de kwaliteit van leven i.p.v. de kwantiteit.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.