Oekraine, zijn we er weer ingestonken?

De beelden vliegen de wereld over. Verschrikkingen te over. Maar er blijkt weer heel veel nepnieuws. Nepnieuws verspreid door onze MainStream Media, onze overheid. De propagandatrein buldert weer door.

Er worden weer oude beelden gebruikt om “een oorlog in beeld te brengen”. Zelf ons eigen Nieuwsuur, wat normaal het narratief trouw volgt en veel propaganda verspreid, ziet dat veel niet echt is.

Dan komt onze Premier voorbij. De immer zo serieuze en betrouwbaar ogende Mark Rutte laat zijn visie weer los en wakkert de angst weer aan:

NEE meneer Rutte. JOUW gelul is een bedreiging voor de stabiliteit in Europa. De uitbreiding van de NATO, steeds verder naar het oosten, is een bedreiging voor de stabiliteit in Europa. De constante provocatie van Rusland en Putin is een bedreiging voor de stabiliteit in Europa. De Amerikaanse buitenlandpolitiek is een ernstig gevaar voor de stabiliteit van Europa. Dat is de realiteit, dat is de naakte waarheid. Maar puppets als jij, Mark Rutte, lijken te bloeien op instabiliteit en angst. Het lijkt je voedingsbodem. Nederland heeft massaal NEE gezegd tegen een samenwerking met Oekraïne. Maar daar lijkt je niks aan gelegen. Dat sla je in de wind.

En voordat je WEER gaat roepen dat je 100% van je beslissingen moet maken op basis van 50% informatie heb ik een hele goeie tip voor je:

En voor de mensen die geen 45 minuten naar een college willen kijken zal ik een korte samenvatting geven (buiten de zaken die ik al opgemerkt heb in Oekraïne, Russische agressie of Amerikaans imperialisme?) van de zaken die John Mearsheimer opmerkt:

  • Gaan we in de Oekraïne weer zo’n puinhoop bouwen als in Afghanistan, Irak, Libië?
  • De buitenlandse politiek van de VS is erop gebaseerd om Putin (Rusland) zoveel mogelijk te isoleren.
  • Het valt op dat John WE gebruikt bij het noemen van de EU doelen.
  • Wat moeten WE doen? Creëer een NEUTRAAL Oekraïne!

Die laatste opmerking moet je maar eens laten inwerken … Daarin schuilt namelijk de altijd voortdurende illusie van de VS dat zij de landen in de wereld kunnen vormen (creëren) naar hun idee, naar hun belang, naar hun invloedssfeer. Dat kan wellicht in ons land, binnen de EU en de NATO maar er blijven landen die zich hiertegen verzetten en het “imperialisme” van de Amerikanen wantrouwen en zich blijven verzetten.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , . Bookmark de permalink.