Wat is het volgende?

Vanavond weer eens genoten van Robert Jensen. Wat de mensen er ook van vinden, ik vind zijn directheid en openheid van gedachten geweldig. Daar kan menig politicus en journalist wat van leren. Het ging vanavond over “wat is het volgende?“.

Het was interessant om te horen (lezen) wat de inzenders ervan denken en een aantal zitten er ook niet ver langs, mijns inziens. Maar de gedachte is nog altijd dat er kwade krachten aan het kapot maken zijn. Ik heb daar een ander idee over.

Men kan eenvoudigweg niet meer anders. M.a.w. men stuurt niet op een crisis aan maar die crisis is onvermijdelijk. Alles wat gecreëerd wordt is rookgordijn en sturing aan hoe, waarom en wanneer ons geldstelsel aan zijn einde komt. Als we het hebben over de “geldpersen” en het “bijdrukken van geld” hebben we het eigenlijk over het uitbreiden van geld in omloop. Overheden drukken dat echter niet zelf, dat LENEN ze van de Centrale Bank, tegen rente. Die Centrale Banken zijn privé bezit.

Simpelweg: de overheid leent 1000 euro en brengt die in omloop. Hiervoor moet (zeg maar even 1% rente) 1010 euro voor terug betaald worden. Er is echter maar 1000 euro in omloop dus om de rente te kunnen betalen MOET de overheid meer geld lenen. Dit systeem gaat uiteindelijk kapot. Het is zo ontworpen. Één van de drie delen van ZeitGeist (2007) legt dat al haarfijn uit.

Een zeer kleine elite wordt daar steenrijk van. Maar nu zul je zeggen: Als dat geld (door de enorme inflatie) niks meer waard is dan hebben die elite toch ook niks meer. Dat klopt, in principe, maar daarom zorgen deze elite dat ze elke crisis geld omzetten in vastgoed, grond en vaste waardes (zoals goud). Je ziet dat nu al op grote schaal gebeuren. En kleinere grond- en vastgoed-bezitters worden simpelweg gedwongen te verkopen door geldproblemen of gewoon domweg onteigend. Zo komen alleen zij goed uit de crisis en kunnen ze erna van voren af aan beginnen. Zo loopt er een golf van welvaart en crisis door onze geschiedenis.

Willem Middelkoop zei al vanaf het begin van de Corona Plandemie dat Corona de schuld gaat krijgen van de geldcrisis. Vanaf die tijd zie je hem niet meer in de Main Stream Media. Maar ook de Oekraïne crisis en climatechange zijn, volgens de elite, grote boosdoeners. In werkelijkheid is alles gecreëerd om de aandacht af te leiden van het werkelijke probleem: Ons geldstelsel is aan zijn einde en ons staat een krach te wachten, niet zoals 2008, maar in de orde van grote van de krach van 1929. Tientjes zullen miljoentjes worden.

Maar men is nog niet klaar. Het gepeupel heeft nog twijfels en is nog niet gedwee genoeg om het te “ondergaan”. Daarvoor is nog meer nodig. En hoe hou je het coronabedrog, de klimaathoax en de zelf gecreëerde Oekraïne proxy-oorlog onder de pet? Het antwoord is simpel: een kernbom. Er hoeft er maar één te vallen en iedereen is Covid, climatechange en Oekraïne vergeten. Er hoeft niet eens een 3e wereldoorlog te komen. Na 1 totaal verwoeste stad (of land) kijkt de hele wereld naar de leiders en is bereid om alles te ondergaan, voor vrede. De VS, EU, Rusland en China sluiten zich een paar dagen op voor overleg (VN) en zullen als helden onthaald worden als een 3e wereldoorlog wordt voorkomen.

Maar kunnen we niet ontsnappen aan dit geldstelsel? In theorie wel. Als Nederland zich losmaakt van de euro en de dollar en weer een eigen gulden, gesteund door eigen goudvoorraden (en zonder centrale bank) invoert ontkom je aan de crisis, in theorie. In de praktijk hebben o.a. Qadhafi (Libië), Saddam Hoessein (Irak) en zelfs Adolf Hitler dit geprobeerd. De gevolgen kennen we. Ja je hoort het goed: volgens sommige economen had de 2e wereldoorlog tegen Duitsland slechts te maken met het eigen geldsysteem dat de nazi’s hadden ingevoerd om uit de crisis te komen. En Duitsland was snel uit de crisis, veel sneller als de rest van de wereld.

Dus zoals ik al eerder heb gezegd: het is onvermijdelijk. The Shit will hit the Fan, zoals onze westerburen zo mooi uitdrukken. Het enige wat we kunnen doen is je los maken van de angst die constant gecreëerd wordt, accepteren dat de pleuris gaat uitbreken en je hierdoor zo min mogelijk laten beperken. Met gezond verstand en een dikke dosis optimisme en humor komen we er weer uit. De mens is een veerkrachtig beestje.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.