One Love door de strot

Het was weer prijs vandaag. Mijn geliefde sport werd weer overstemd met Geo-politieke Globalistische Development Goals en WEF standpunten. Absoluut niet bedoeld om mensen dichter bij elkaar te brengen maar juist uit elkaar te spelen en de samenleving te verharden.

Orkun Kökçü, normaliter de aanvoerder van Feyenoord, wordt al zo’n beetje gelyncht. Er lijkt geen enkel respect te zijn voor zijn cultuur, religie en afkomst. Hij zal en moet onder de bus worden gegooid als hij niet doet wat deze zeer kleine minderheid globalisten voorschrijft. En iedereen lijkt bang te zijn om zich uit te spreken. Presentatoren, analisten, zelfs trainers van de elftallen dragen braaf het speldje.

Het zou een protest zijn tegen alle vormen van discriminatie. Als de presentator van ESPN, Milan van Dongen, het rijtje opsomt noemt hij zelfs “religie” als onderdeel. Maar intussen lijkt er geen enkel begrip te zijn voor andere meningen en dat zou de basis van de bestrijding van discriminatie moeten zijn.

De Telegraaf omschrijft het eigenlijk prima:

de speciale One Love-aanvoerdersband die symbool staat voor meer lhbtiq+-acceptatie

Niks discriminatie in zijn algemeenheid. Het gaat hier wederom alleen maar over lhbtiq+ en niets anders. De regenboog is overduidelijk.

Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi koos voor een andere aanvoerdersband en gaf na de wedstrijd tegen Ajax tekst en uitleg:

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf is, 100%. Ik wil de boodschap krachtiger maken. Het is belangrijk dat we elkaar respecteren. Ik hoop dat iedereen mijn normen en waarden respecteert. Ik ondersteun het op mijn manier.

Respect voor Redouan. Goed gezegd. Maar ik ben bang, net zoals voor Orkun Kökçü, dat hij volgend weekend geen aanvoerder meer is. Want de rest van de wereld is niet zo moedig als Redouan. De rest is te schijterig om te zeggen wat ze denken.

Discriminatie eindigt niet door mensen uit te sluiten die anders denken als jij; dat is waar discriminatie begint. Discriminatie eindigt bij elkaar proberen te begrijpen, elkaar respecteren en elkaar leren waarderen.

Artikel Discriminatie 3 juni 2016 MediaVrijheid.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Sport, Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.