Tijd voor prijzen

De “lintjesregen” in de propagandawereld is begonnen. Op vele plaatsen worden prijzen van waardering uitgereikt door de gevestigde elite aan diezelfde gevestigde elite. Ik ga ze niet allemaal behandelen maar 2 licht ik er toch uit: Mark van Ranst en Ursula von der leyen.

Allereerst krijgt Ursula von der Leyen een 2022 Global Goalkeeper Award , van de Bill & Melinda Gates Foundation. Natuurlijk een zeer belangrijke prijs van een bijzonder invloedrijke organisatie. En het is toch allemaal vooral geen “complot“, toch?

Totaal verdient lijkt me want deze dame heeft zich hard uitgesproken TEGEN de Code van Neurenberg en wil die beperkingen (om mensen te beschermen tegen illegale medische experimenten zoals de Nazi Joseph Mengele die uitvoerde) het liefst zien verdwijnen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor Bill Gates die het grootste deel van zijn vermogen heeft geïnvesteerd in Big Pharma en ongelooflijk veel verdiend heeft aan experimenten op mensen.

Maar de meest lachwekkende vond ik de uitreiking van een eredoctoraat van de “Vrije Universiteit Amsterdam” aan Marc van Ranst. Van Ranst is ” hoogleraar Virologie verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven en diensthoofd laboratoriumgeneeskunde van het UZ Leuven. Tijdens de corona-crisis is hij één van de belangrijkste adviseurs van het Belgische kabinet “, aldus het artikel.

Hij krijgt het eredoctoraat echter in de “wetenschapscommunicatie” en dus niet in de virologie. Eerlijk is eerlijk, dan begrijp ik het ook wel. Ik zal ter herinnering een “cursus” voor de gek houden en bedriegen van Marc van Ranst nog even laten zien:

Zeg nou zelf, dit is ook werkelijk een expert op het gebied van (des)informatie en communicatie (van propaganda). Een verkoper van het narratief puur sang. Er staat wel één quote in het artikel die ik persoonlijk onderschrijf:

Het is zorgelijk dat in deze tijd zelfs wetenschappers zich niet vrijuit kunnen uitspreken. Juist in tijden waar misinformatie en onwetendheid leidt tot polarisatie en onrust in de maatschappij

Uiteraard is deze quote andersom bedoeld maar ik vond deze “omgekeerde waarheid” te mooi om te laten liggen. Opmerkelijk is natuurlijk dat Marc van Ranst zijn “wijsheid” tentoonspreid op basis van de Mexicaanse Griep pandemie in 2009. Inmiddels weten we allemaal dat dit helemaal geen pandemie had mogen zijn en dat dit alles te maken had met de propaganda van dit soort mensen en de wijziging van de definitie van PANDEMIE door de WHO, vlak ervoor. Toch is hij ironisch trots op zijn prestaties.

Hieronder zal ik een tweetal reportages nog eens onder de aandacht brengen. Deze gaan over de “plandemie”van 2009 en zijn nog uit een tijd waar de pers nog niet “omgekocht” was. In deze tijd waren reportages van Zembla en Nieuwsuur nog enigszins serieus te nemen. Kijk ze, neem er de tijd voor, in het kader van “wie niet leert van de geschiedenis is gedoemd deze te herhalen“.

Zembla anno 2009:

en Nieuwsuur anno 2010

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.