Hack pogingen

Vrijwel elke dag horen we in de Main Stream Media over “CyberAttacks” oftewel in normaal Nederlands “Digitale Aanvallen”. Vooral de Headlines (berichtkoppen) zijn bijzonder verwarrend, in mijn optiek. “Microsoft: Rusland achter meeste cyberaanvallen” bijvoorbeeld. Ik moet al lachen als ik de kop lees maar het artikel is hilarisch: “Iran en China zijn respectievelijk nummer twee en drie“.

Ik weet het; het wordt zo langzamerhand een beetje flauw maar ook hier zijn het wederom simpelweg LEUGENS. En werkelijk hilarisch is dat, in dit artikel, nota bene Microschoft waarschuwt voor juist die landen die voor de VS politiek gevoelig liggen. De vraag blijft of Big Tech de politiek stuurt of andersom natuurlijk.

De werkelijkheid heb ik in de afgelopen 2 weken eens onder de loep genomen. Een simpel onderzoek, wat eigenlijk iedereen kan uitvoeren, omtrent malafide inlogpogingen op een (niet nader te noemen) WordPress site. IP’s, waarvandaan meerdere foutieve inlogpogingen worden gedaan, worden simpelweg verzameld en gebruikt voor de configuratie van een Firewall. Uit de data blijkt dat ruim 90% van de “hack pogingen” uit de VS komen. Niet Rusland, niet China en vooral niet Iran. Gewoon, zoals ik eigenlijk al verwachte, uit de Verenigde Staten. Het bedrijf wat er het meest uit springt is, schrik niet, MICROSCHOFT zelf:

Maar ook vanaf het Google-netwerk komen verbazend veel hackpogingen:

Denk hier maar eens aan als je weer een spectaculaire kop ziet in de MSM. En je hoeft het niet van me aan te nemen; zoals gezegd: Iedereen kan zo’n simpel onderzoekje uitvoeren. Daar hoef je geen speciale NERD voor te zijn. Gewoon een keer doen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in ICT met de tags , , , . Bookmark de permalink.