Gelijk

Van mijn meisje kreeg ik een plaatje doorgestuurd. Waarschijnlijk gevonden op Facebook, alwaar zij nog wel rondhangt. Ik moest glimlachen maar tegelijkertijd maakte het me ook verdrietig. Ja, een waarheid als een koe maar wat heb je er aan? Wat is je “gelijk” nog waard dezer dagen? Wat heb je er aan als je jezelf verdiept in de materie en het onheil ziet aankomen? Wat brengt het als je wel een weloverwogen beslissing maakt t.a.v. stemmen of “vaccineren”?

Pfizer gaf openlijk toe, voor de Europese Commissie, dat de “vaccins” niet waren getest op het voorkomen van transmissie. Dat was de hele basis van het Corona Toegangs Bewijs. Rob Roos had gelijk maar de zogenaamde “factcheck sites” vallen over elkaar heen om hem belachelijk te maken. Het filmpje van Rob staat op zich. Geen factcheck kan hier enige twijfel zaaien. De bewering klopt: Het CTB-beleid blijkt achteraf helemaal geen basis te hebben.

Achteraf? Nee, de beweringen van Rutte en de Jonge waren vooraf al leugens. Geen onwetendheid maar LEUGENS. “Je doet het voor een ander” is een van de grootste politieke leugens van de afgelopen jaren. Maar verantwoording hierover afleggen kan tot 2027 duren, zo deelt men ons mede.

Men wil de termijnen verlengen in het bestuursrecht. Waarom? De overheid houd zich zelden of nooit aan die termijnen. Klachtenprocedures kunnen wel een jaar of langer duren. Bezwaarprocedures worden eindeloos getraineerd. Zelfs de rechtspraak duurt hopeloos lang. Onze overheid heeft de tijd aan hun zijde. Totdat er een uitspraak verschijnt die ze niet zint. Dan is er plotsklaps een hoger beroep en een voorlopige voorziening mogelijk op dezelfde dag zoals we konden zien in de zaak van viruswaarheid tegen de staat over de avondklok.

Dus wat heb je aan “GELIJK” als dit eerste een paar jaar “ONGELIJK” inhoudt omdat onze overheid voor zich uitschuift wat ze niet uitkomt. Dat GELIJK komt altijd te laat. Zoals nu, met de “PandemieWet“: De evaluatie van de maatregelen wordt jaren vooruit geschoven maar dezelfde maatregelen worden met spoed door de Tweede en Eerste Kamer gedrukt voordat er iemand aan kan of mag twijfelen. Vele maatregelen hadden totaal geen zin, dat weten we inmiddels allemaal en we zullen ook GELIJK krijgen, in de toekomst. Maar vooralsnog is de wet aangenomen. De overheid ge(mis)bruikt de tijd naar behoefte.

Ondertussen probeert dezelfde overheid de discussie te vermoorden met “WOKE” standpunten en zelfs SIRE campagnes. “Ben je nu een discussie aan het winnen? Of elkaar aan het verliezen?“. Zo luid de slogan. Maar het gaat niet om “winnen“; het gaat om GELIJK.

Het gaat om rechtvaardigheid. Het gaat om onze toekomst. En die overheid? Die heeft ons allang “verloren”. Diezelfde overheid die de polarisatie aanwakkerde ten tijde van het CTB. Diezelfde overheid die iedereen die kritisch is als “Anti-institutioneel extremist” probeert te isoleren. Als deze overheid zichzelf deze vraag stelt kunnen ze met 2 keer JA antwoorden: JA, ze winnen de discussie en JA, ze verliezen de burger.

Deze overheid is vergeten dat ZIJ voor ONS werken en niet andersom. Dat ZIJ door ONS worden betaald om voor ons te zorgen. Deze overheid is vergeten dat ze verantwoordelijk zijn voor de burger. Logisch want verantwoordelijkheid wordt geleerd door aansprakelijkheid en aansprakelijk zijn deze politici nimmer. Ze laten alles van zich afglijden. Ze walsen over de burger heen alsof ze er niet zijn.

En wat betekent GELIJK als je omkijkt en vaststelt dat je vrienden hebt verloren? Dat je meer en meer geïsoleerd raakt omdat je kennissenkring gedwee bij de kudde blijft die de critici als zwarte schapen uitsluit. Wat heeft GELIJK achteraf voor zin als je de tussenliggende jaren als outcast wordt verstoten? Wat heeft je ongerustheid over de medemens voor zin als je eigen medemens die niet deelt?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.