Gemeente Helmond

Hallo, welkom bij de gemeente Helmond. Mijn naam is Elly Blanksma, burgemeester van deze mooie stad. Onze medewerkers staan voor u klaar. Om te zorgen dat u zo goed mogelijk wordt geholpen volgt er nu een keuzemenu met 3 opties.

Een paar toetsjes en een wachttijd van 14 minuten later:

Met … … ; mag ik uw naam en adres noteren?

Ik bel over een aanslagbiljet met aanmaningskosten gericht aan mijn overleden schoonmoeder. Helpt het aanslagbiljetnummer?

Ik moet eerste even uw gegevens vastleggen; dan komen we zo bij de gegevens van uw schoonmoeder. Mag ik uw naam, postcode en huisnummer.

Waar heeft u mijn adres voor nodig mevrouw. Ik bel u en mijn naam en telefoonnummer, voor eventueel terugbellen, moet toch wel voldoende zijn.

Ik moet dat noteren meneer. Het moet vastgelegd worden. Stelt u zich eens voor dat u al 4 keer gebeld heeft en telkens wordt er beloofd dat u terug gebeld wordt en dat gebeurd niet. Als u daar dan over zou klagen kunnen wij dat niet voor u bewijzen. Het is echt voor U meneer.

Ik denk “Jaja, dat zal wel” maar zeg: “Ik ben Joseph Raaijmakers, postcode [0000 AA] en huisnummer [00]”.

Ik kan u niet vinden meneer.

Ik woon daar toch echt.

Mag ik dan uw BSN nummer a.u.b.?

Nu stopt het. Ik heb geen idee waarom ik u mijn BSN nummer zou moeten geven als ik wil communiceren over een aanslagbiljet van mijn OVERLEDEN schoonmoeder.

Luister meneer. U belt mij. Als u niet de gegevens verstrekt waar ik om vraag dan kan ik u niet helpen.

Daaaag ambtenaar.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.