BREAKING NEWS

Daar gaan we weer: Iran wil Trump vermoorden schreeuwen alle dagbladen, zenders en websites. In koor wordt er weer een “nieuwsbericht” verspreid wat alleen maar kwaad in de zin kan hebben. En eigenlijk weten we het al een tijdje: Iran is de volgende halte in de imperialistische campagne van de VS en NAVO. De oorlogsretoriek blijft maar galmen.

Zijn we de leugens alweer vergeten? De “Weapons of Mass Distraction” van Blair en Bush? De leugen waarmee Irak werd binnengevallen? Of het Tonkin incident ? Waardoor de Vietnam oorlog werd begonnen. Er zijn legio voorbeelden. Zoals Julian Assange zei:

Elke oorlog die is begonnen in de afgelopen vijftig jaar is het resultaat van leugens in de media. De media hadden het kunnen tegenhouden als ze de overheidspropaganda niet hadden overgenomen.

Maar het gaat maar door. De media blijft liegen of moet ik zeggen “sprookjes vertellen“. Er wordt, op alle fronten, aangestuurd op oorlog; OP ALLE FRONTEN! En het ligt er zo dik bovenop. Deze week zag ik een uitzending van Nieuwsuur (BACKUP)

Een Europese Premier Viktor Orbán praat met Poetin. Ik zou zeggen: EINDELIJK! Iemand met gezond verstand die miljoenen levens probeert te redden. De EU staat op zijn kop. Hoe durft hij? Maar weet je wat mij het meest opviel in deze aflevering:

Daar zit onze spiksplinternieuwe Premier, tegenover de soapacteur Zelensky. Op zijn linkerrevers prijkt niet de Nederlandse vlag of zo. Hij vertegenwoordigd tenslotte toch Nederland, zou je zeggen. NEEN, hij draagt een NATO pin. Openlijk en onbeschaamd wordt niet Nederland maar de Noord Amerikaanse Terreur Organisatie vertegenwoordigd.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne, Overheid met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.