Chris Klomp

Voor het eerst kwam deze propaganda-echo-kamer op mijn netvlies zo’n 12 jaar geleden. Sindsdien schrijft hij met regelmaat prachtige, door overheid en AIVD gesouffleerde, stukken propaganda. Zoals de veroordelingen van de zojuist opgepakte Hell’s Angels. Hem is niets gelegen aan de grondwettelijke onschuldpresumptie; het liefst zou hij zelf een soort Judge Dredd zijn.

In 2012 noemde men zijn verslag Project X Haren en ik schreef destijds al:

Het heeft NIETS met Facebook te maken. Ook niets met een verjaardagfeestje. Waar het mee te maken heeft is een knotsgekke media die er bovenop vliegt. Die het opblaast om te kijken of de film Project X werkelijk kan. Of Hamburg hier in Nederland ook mogelijk is.

Ik besloot hem verder maar te negeren want er komt werkelijk geen zinnig woord uit. Tot een aantal weken geleden onze paden weer kruisten. Ik vond het jammer dat een gedeelte van de prachtige gesprekken tijdens de OPEN MIC hierna in Bosvreugd onderbroken werden en over hem moesten gaan. Die avond heb ik gereageerd: “Waarom hebben we het over deze man? Het is een duidelijk opportunist en propagandist. Hij schrijft wat geld oplevert en daar is geen enkele mening bij. Geen onderzoek en geen wederhoor, gesouffleerd door het bestuur.”.

Ik besloot zijn verhaal Welkom op het wappiefestival toch te lezen omdat men bij Bosveugd vertelde dat het “reuze meeviel“. Ik vond het niet meevallen. Het was exact wat ik verwachte van deze narratief-propagandist:

Hij noemt zichzelf een “fervent bestrijder van gevaarlijke wappie-retoriek” en dat neem ik op als een bekentenis; I rest my case! Maar wacht, er is meer🙂 Bij enige tegenspraak is zijn reactie: “Ik wens de beste man nog een fijne dag en loop door. Soms heeft een gesprek bij voorbaat geen zin.“. Waarschijnlijk kan hij niet eens op de inhoud een discussie aan gaan en is daarbij nog laf ook.

Chris vervolgt en citeert een gesprek: Hij: ‘Jij vindt zeker ook dat Marc van Ranst een held is?’ Ik: ‘Ja, mede door die man zijn wij uit de pandemie gehaald’. Prachtige opmerking van een gezagsgetrouwe en volleerde propagandist. Dit filmpje gemist?

Als hij iets wat lijkt op een QR-Code waarneemt sneert hij kinderachtig: “Was het niet zo dat QR-codes niet deugen?“. Waarschijnlijk kan hij de bloedserieuze discussie omtrent het CTB niet losmaken van een alom gebruikte techniek. Het is meer dan kinderachtig: Het is verschrikkelijk DOM!

De mensen die ik op deze dag ontmoet en waar ik een praatje mee maak, zijn grotendeels helemaal niet vervelend. Ze schelden niet, ze dreigen niet en staan je rustig te woord. En toch voelt het ergens niet comfortabel aan. 

Ik zal je de rest van dit citaat besparen maar gaandeweg redeneert ie zelf naar het gevaar van de “wappie-wereld” die hij herhaaldelijk een “sekte” noemt. Zeker “tijdens een noodsituatie, zoals bijvoorbeeld een pandemie“. Blijkbaar is deze “journalist” nog altijd in de veronderstelling dat er dus een levensgevaarlijk virus heeft rondgewaard onder de mensen, ondanks alle cijfers die inmiddels bekend zijn. Ondanks dat het IFR lager was dan een seizoensgriep, ondanks dat de oversterfte lager was dan tijdens de griep in 2018. Ondanks alle feiten die inmiddels bekend zijn geworden beweert hij: “de meeste mensen die ik sprak immuun bleken voor valide argumenten“. De pot verwijt de ketel.

Zijn slotzin is van een struisvogel met de kop diep in het zand:

Dan krijg je een groep die een geheel eigen werkelijkheid najaagt. Een groep die zonder problemen juicht als iemand stelt dat we de parasieten van deze wereld moeten verwijderen.

Of was het Hugo de Jonge die dit riep en liep jij daar gedwee achteraan?

Onderaan zijn artikel vraagt hij of ik dit artikel waardeer en zelfs een bijdrage wil leveren. “Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.“. Waar haal je het gore lef vandaan dit soort propaganda ook maar te vergelijken met journalistiek en nog brutaler: ONAFHANKELIJK. Ik trek mijn trui, gekocht bij Jensen, vandaag maar eens aan: MEDIA = VIRUS en hoop, tegen beter weten in, dat er weer eens echte journalisten opstaan.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.