Rellen in Haren

Ik heb het genegeerd; dat opgeblazen gedoe rondom een verjaardagfeestje; een meisje weet niet hoe Facebook werkt? Maakt een evenement verkeerd aan? Wat een ONZIN!

Het heeft NIETS met Facebook te maken. Ook niets met een verjaardagfeestje. Waar het mee te maken heeft is een knotsgekke media die er bovenop vliegt. Die het opblaast om te kijken of de film Project X werkelijk kan. Of Hamburg hier in Nederland ook mogelijk is.

En als het publiek, nieuwsgierig gemaakt door de overweldigende  media-aandacht, dan ter plekke komt wordt er live verslag gemaakt. Het begon vriendelijk maar door de vele aanwezige camera’s werden negatieve elementen aangetrokken.

En dan slaat (eindelijk) de vlam in de pan. De beelden liegen er niet om: Project X Haren! Eerste beelden! TV Noord deed live verslag. Alle media deed mee aan de hype want er waren kijkcijfers te scoren. Alle netten deden mee: van NED1 tot aan SBS6.

Zelfs nu wordt het door iedereen uitgemolken:

Want dit kan een jumpstart geven aan je carrière als journalist. Je bent tenslotte maar een dagblad verslaggevertje, een jonge hond, zoals Chris Klomp. Maar je was er als de kippen bij. Goed voor je krant maar ook zeker goed voor je eigen loopbaan. Nu schenkt zelfs EenVandaag er aandacht aan. Weer terug naar Haren want je kunt met de kop op TV!

Misselijkmakende kijkcijfergeile TV-makers! Die zijn verantwoordelijk! En dat moet maar eens een keer gezegd worden. Wellicht moet daarover eens een keer een proefproces gevoerd worden.

Alhoewel … zal weer weer onder de mediavrijheid vallen. Lekker makkelijk …

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.