Bevrijdingsrit 2012 was een aanfluiting!

Ik was erbij en had er veel van verwacht; eindelijk een statement van de biker in Nederland; een statement tegen de betutteling; een schreeuw om vrijheid; juist op deze dag, de dag van de VRIJHEID.

De organisatie is gestopt met tellen bij 2400 deelnemers. De schattingen lopen uiteen van 3500 tot 4000. Dat is toch voldoende animo, zou je zeggen.

Maar het liep anders: de inrijdende motoren werden door politiemotoren zorgvuldig naar een afgelegen parkeerplaats geleid. Er werd geen tegenspraak geduld.

Daar aangekomen was er NIETS geregeld. M.u.v. een overspannen McDonalds was er geen eten, drinken of ook maar enige mogelijkheid te schuilen voor de treurige miezerige regen. Zelfs de vermeende geluidsinstallatie bleek niet te functioneren; of mocht men deze niet gebruiken van de aanwezige “sterke arm der wet”?

Geen cameraploeg, geen fotograaf, geen journalist te bekennen. Geen enkele media-aandacht. Ook ‘s-avonds het RTL en NOS nieuws bekeken. NIETS, NIETS, NIETS!

Welk statement is er nu gemaakt? Dat we als makke schapen te dirigeren zijn? Dat we weggeduwd kunnen worden naar een plekje waar niemand kijkt? TELEURSTELLEND!

Update 7 mei:

I stand corrected. Dankzij uitzending gemist heb ik waargenomen dat zaterdag het 18:00 NOS journaal er melding van gemaakt heeft; welliswaar heel kort en men kon het weer niet laten Hells Angels en Satudarah te noemen.

NOS Nieuws – Motorrijders bijeen tegen ‘betutteling’

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.