Rectificatie?

Ik ben nog steeds ontstemd over de wijze waarop RTL Boulevard mijn portret misbruikt als decoratie voor een armzalig stukje over “motor-bendes”. Ik laat het er niet bij zitten en schrijf:

IK: “Mijn portret wordt gebruikt in een reportage over (vermeende) criminele bikers. Hoe en waarom is mij niet duidelijk. Wel vraag ik me af hoe jullie dit gaan rectificeren

RTL: “Ten eerste willen we benadrukken dat we het betreuren dat u de beelden als vervelend heeft ervaren. De beelden gebruikt in het item zijn gemaakt tijdens de bijeenkomst van de Hells Angels en Satudarah op het Waterlooplein in Amsterdam vorig jaar. Bij die bijeenkomst was de pers – waaronder ons programma – aanwezig en dit was ook bekend bij de aanwezigen op het plein. Onze productie heeft daar bewust opnames gemaakt waarbij aanwezigen niet langdurig close in beeld zijn genomen. We betreuren het dat u de beelden als vervelend heeft ervaren, maar we zullen hier geen rectificatie of vergoeding aan verbinden.

Nou ja … over het onderwerp zijn ze niet echt ter zake kundig; zoveel was al duidelijk. Maar als je de wijze waarop ik gefilmd ben “niet langdurig close in beeld” durft te noemen, dan ken je de eigen reportage niet eens.

IK: “Daar ben ik hardgrondig mee ONEENS gezien de lengte waarmee IK gevolgd en close-up gefilmd ben. Dit is ook zeker geen “random” shot gezien de wijze waarmee de camera me volgt.

Daarbij was deze bijeenkomst niet van HA en Satudarah maar van ALLE MOTORRIJDERS die het beu zijn dat alles maar afgelast wordt. Ik ben als decoratie gebruikt voor een reportage over (vermeende) zware criminaliteit. Iets waarmee IK niet geassocieerd wil worden EN onze club zeker niet. Ik bied u aan dit te rectificeren.

Ik geloof ook niet dat John van den Heuvel een klassieke “ich habe es nicht gewusst” er op los kan laten. Hij roept zichzelf uit als een “kenner” op het motorclub-gebied: “Ik volg natuurlijk die motorclubs al jaren en ik heb er ook boeken over geschreven.“.

Dan mag ik er ook vanuit gaan dat de beelden kloppen!

 

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.