Defensie slaat alarm: elitemilitairen uit Roosendaal lid van foute motorclub

Eigenlijk wisten we allemaal dat het niet zou stoppen bij het demoniseren van Hells Angels of Satudarah. De ene dag is er een bericht dat zij een baan hebben bij de overheid, waarmee men toch bewijst dat het geen criminelen zijn; de dag erop is het verdraaid en beweerd men dat de jongens “infiltreren” bij de overheid. Bullshit natuurlijk.

Maar inmiddels is het hek volledig van de dam. Nu meld de pers dat ook andere motorclubs “fout” zijn. Zonder enige aanleiding overigens.

Hardwerkende jongens die hun leven keer op keer riskeren voor onze vrijheid; jongens die erop uit worden gestuurd door dezelfde overheid die ze nu demoniseert.

Dit soort persberichten kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Dit zijn Commando’s, Special Forces, die overal inzetbaar zijn. Die hun plicht tegenover ons doen, no questions asked. Als die door deze roddel en achterklap hun verklaring van geen bezwaar kwijt raken, kunnen en mogen ze hun werk niet meer doen. Een baan waar ze wellicht net zoveel van houden als hun samenzijn met hun broeders in hun toch al spaarzame vrije weekeinden.

Wat is de zin van dit soort berichten? Waarom verspreid overheid met opzet deze roddel? Ik heb die vraag rechtstreeks gesteld aan Jeanine Hennis-Plasschaert, kamerlid voor de VVD. Een van de V’s staan toch echt voor VRIJHEID.

In de pers werd zij geciteerd: “De partij wil daarnaast dat er een verbod komt op het in groepsverband dragen van clubjacks. Gemeenten zouden dat in de algemene plaatselijke verordening moeten opnemen. Volgens Hennis-Plasschaert kan je het dragen van dergelijke motorjacks als een verstoring van de openbare orde zien.

Haar antwoord was teleurstellend: “Op geen enkele wijze wil ik me keren tegen de motorrijder of motorclub. Sterker nog, ook ik zit graag op de motor (weliswaar: achterop bij mijn familieleden). Een verbod op een hesje, jasje (of wat dan ook) was en is niet mijn insteek.

Aan Jeanine zou ik dan wederom willen vragen: Wat is de reden van dit persbericht dan?

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.