Handen af van HULPVERLENERS?

Vanmorgen wéér op TV, de discussie over geweld tegen onze HULPVERLENERS. Maar wat zijn nou hulpverleners?

Eens even kijken wat de dikke Van Dale zegt over hulpverlener: “iemand die medische, sociale hulp verleent“. Dat lijkt me duidelijk. Valt de Politie daar onder? Dat kunnen we ons afvragen.

Eens kijken welke hulp de Politie mij geboden heeft:

 • Flitsen als je 6 km te hard rijd en geautomatiseerd een bon op de post doen.
 • Aanhouden en controleren in het uitgaansgebied.
 • Aanhouden en controleren als ik motor rij.
 • Mijn bureau thuis doorzoeken na een klein (elektrisch) brandje in de meterkast.
 • Ons lastig vallen als we lekker aan ons vuurkorfje zitten te genieten (overigens ongeremd door enige kennis van de wet.).
 • Mij de schuld geven van een ongeval terwijl niemand van de omstanders enige twijfel over de schuldvraag had.
 • Achter de ambulance aan rijden naar het ziekenhuis en daar, terwijl doktoren met me bezig zijn, eisen dat ik op een pijpje ga blazen (wat overigens niets opleverde).
 • 3 jaar lang vertragen, ontkennen, liegen en elkaar dekken als ik een klacht hierover indien.
 • Niet eens een aangifte opnemen als mijn kind voor de 3e keer zonder fiets naar huis moet omdat deze gestolen is met de woorden “dat heeft geen prioriteit“.
 • Het, overigens perfect lopend, brommertje van mijn meisje in beslag nemen als ik daar zelf de dief mee betrapt heb, onder het mom van “onderzoek”. Vervolgens dat brommertje (laten) slopen en laten verroesten in de regen. Na 7 maanden mocht ik een hoopje roest komen ophalen.
 • Nadat ik aangifte heb gedaan van diefstal van mijn papieren helemaal NIETS doen. Alleen een telefoontje of ik iemand toestemming heb gegeven mijn paspoort te gebruiken als ze dat terugvinden bij een onderzoek. Overigens heb ik het NOOIT meer terug gezien.
 • etc, etc, etc.

Ik heb het wel gevonden in de Van Dale: Iemand van den wal in de sloot helpen = ‘iemand onder schijn van dienst, ondienst doen, en zijne zaaken verergeren’.

Zou er iemand bij stil staan dat het geweld tegen deze “hulpverleners” toeneemt omdat ze absoluut geen hulp verlenen maar ons leven alleen maar bemoeilijken? Dat ze geen enkel respect meer uitstralen, naar ons maar zeker naar onze kinderen.

Ik heb respect voor onze hulpverleners; ambulance-broeders, brandweerlui, doktoren en verpleging, maatschappelijk werk, etc, etc. Maar in mijn beleving hoort de POLITIE daar NIET bij.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.