Vergunning Veteranendag

IMG-20140624-WA0003Zoals bekend willen de Veterans MC de beslissing van de burgemeester van Den Haag ter beoordeling voorleggen aan de rechter. Dit kan echter niet want helaas is, volgens de gemeente, de vergunning nog niet afgegeven.

Ja, ik hoor u denken: niet afgegeven? Een vergunning van een zo groot evenement als de Veteranendag?

Maar het is echt zo. De gemeente Den Haag heeft me vandaag om 16:30 nog verzekerd dat de vergunning er helaas nog niet is. IMG-20140624-WA0004Men wacht nog op een advies van een “hulpdienst”. Mogen we raden welke “hulpdienst”?

Ook de rechtbank heeft geïnformeerd bij de gemeente naar de vergunning en tegen de rechtbank wordt hetzelfde medegedeeld.

Feit blijft dat de Veterans dus, zonder schriftelijk besluit, niets aan de rechter kunnen voorleggen.

Een van de members reed vandaag op de weg naar huis langs het malieveld. Daar werd, zoals je kunt zien aan de foto’s, volop gebouwd t.b.v. het evenement a.s zaterdag.

IMG-20140624-WA0005Nieuwsgierig sprak hij een korporaal aan die druk aan het bouwen was. Deze bracht hem naar de kampcommandant, een hoog geplaatste marine-officier.

Op de vraag hoe dit toch allemaal opgebouwd kan worden zonder vergunning verzekerde de militair dat de vergunningen echt allemaal in orde waren. Al een tijdje. We hoeven ons daar geen zorgen over te maken.

IMG-20140624-WA0006Tja beste lezers, wie het snapt mag zich melden. Ik in ieder geval niet meer. Ik denk als ik een schop in de grond zet op het Malieveld om een boompje te planten dat er direct 3 politie-agenten staan die mijn vergunning willen zien.

Wat ik wel inmiddels heb begrepen is dat de aanvrager van de vergunning dezelfde is als de afgever van de vergunning. Jazeker, want de burgemeester van Den Haag, dhr. Jozias van Aartsen neemt ook zitting in het Comité Nederlandse Veteranendag. Het wordt nog beter: hij is ook bestuurslid van de Stichting Veteranendag.

JoziasU hoort het goed: dhr Aartsen is in deze betrokken met 3 verschillende petten op. Wellicht dat daardoor een en ander loopt zoals het nu loopt?

Hier wordt hoge haagse politiek bedreven; Invloeden aangewend en de wandelgangen zijn druk bezet.

En wederom wordt een deel van de veteranen het slachtoffer van de politiek.

Maar deze keer zullen de Veterans MC doorgaan, tot de laatste steen boven komt.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's met de tags , , , , . Bookmark de permalink.